4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFCSB, „regina” golurilor din Liga 1

FCSB, „regina” golurilor din Liga 1

În epilogul etapei a 8-a din Liga 1, FCSB a primit vizita celor de la FC Hermannstadt, iar trupa lui Toni Petrea a confirmat, încă o dată, că este „regina” golurilor în acest sezon. Roș-albaștrii au deschis scorul rapid, în minutul 3, cu o execuție de chinogramă a lui Iulian Cristea, iar jocul a curs apoi într-o singură direcție. Dennis Man a modificat tabela la 2-0 în minutul 11, în timp ce Sergiu Buș a înscris primul său gol pentru FCSB în minutul 32, după o acțiune superbă, la care a colaborat cu Olimpiu Moruțan. Man a ieșit la rampă din nou în minutul 34, când i-a pasat lui Moruțan pentru 4-0, iar lucrurile erau deja clare.

Oaspeții au irosit cea mai mare ocazie în repriza secundă, când brazilianul Jo Santos a lovit bara din lovitură liberă. În minutul 72, Man i-a pasat decisiv lui Tănase, care a închis tabela la 5-0.

FCSB a obținut astfel cea mai categorică victorie din acest an și este cea mai prolifică echipă a Ligii 1. Roș-albaștrii au înscris, până acum, de 22 de ori, având cu 9 goluri mai mult decât Craiova, următoarea formație din topul reușitelor.

La conferința de presă de la final, antrenorul gazdelor, Toni Petrea, a avut un discurs laudativ la adresa elevilor săi: „Nu mă gândeam că vom marca 5 goluri, dar știam că ne vom crea ocazii. Mă bucur că n-am primit gol. Sunt preocupat de un joc ofensiv, îmi place să ne creăm ocazii de poartă. Încercăm să ne îmbunătățim jocul de la un meci la altul. Cred că e un lucru îmbucurător că suntem echipa din campionat cu cea mai mică medie de vârstă. Simion a făcut un joc foarte bun, ținând cont că e primul lui meci ca titular. Și Șut a făcut un meci bun. Sunt mulțumit de ei”.

Petrea a spus, încă o dată, că nu se pune problema ca Laurențiu Reghecampf să revină la FCSB. „Am o relație foarte bună cu Laurențiu Reghecampf. Nu s-a pus problema să vină aici. Nu mi-am permis să-l deranjez după ce s-a întâmplat în Arabia. N-am vorbit absolut deloc cu Laur”, a afirmat antrenorul în vârstă de 45 de ani.

După acest succes, FCSB revine pe locul secund în clasamentul Ligii 1, cu 18 puncte. Roș-albaștrii sunt la egalitate cu CFR Cluj, dar au un golaveraj net superior. Lider e în continuare CS Universitatea Craiova, cu 21 de puncte.

Pentru FCSB urmează deplasarea de la Giurgiu, de lunea viitoare, unde o va întâlni pe Chindia Târgoviște.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă