11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFCSB, decimată de COVID-19, cu Backa Topola

FCSB, decimată de COVID-19, cu Backa Topola

Dacă în luna august patru juniori ai clubului erau confirmați cu noul coronavirus, FCSB se confruntă cu un nou focar de COVID-19. De această dată, în urma testelor efectuate înaintea partidei cu Backa Topola, din turul doi preliminar al Europa League, au fost înregistrate şapte rezultate pozitive, dintre care şase aparţin membrilor din staful tehnic.

Chiar dacă Andrei Miron este singurul fotbalist al roș-albaștrilor infectat, adevărata problemă este în rândul oficialilor. Antrenorul principal Anton Petrea, preparatorii fizici Thomas Neubert și Horea Codorean, Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video) şi Marius Ianuli (team manager) au avut teste pozitive. Cu toate că nu prezintă simptome, aceștia au intrat în izolare și nu au făcut deplasarea în Serbia.

În aceste condiții, FCSB va fi condusă de pe banca tehnică de fostul său antrenor, Bogdan Argeș Vintilă (actualmente tehnicianul formației secunde a clubului – FCSB II). Acesta va fi ajutat de secundul Mihai Pintilii, cel care nu are însă licența PRO pentru a putea conduce din postura de principal. Totuși, având în vedere situația extraordinară, UEFA le-a transmis roș-albaștrilor că orice persoană de pe lista A va putea da indicații în timpul partidei, indiferent dacă e sau nu antrenor.

Ținând cont că la FCSB a fost depistat un focar de COVID-19, autoritățile din Serbia ar putea cere ca jucătorii și oficialii să fie retestați. Conform protocolului UEFA, rezultatul testelor trebuie să vină până cu 6 ore înainte de meci, iar o echipă trebuie să aibă cel puțin 13 jucători, inclusiv un portar, pentru a putea disputa un joc.

În acest sezon al cupelor europene au existat două situații în care echipele au pierdut la „masa verde” meciurile din cauza coronavirusului. Iar acest lucru s-a întâmplat în principal din cauza legilor din țările în care urmau să evolueze. Din cauză că fizioterapeutul a fost depistat cu COVID, Slovan Bratislava a pierdut la „masa verde” cu feroezii de la Klaksvik, iar FC Pristina, din Kosovo, a avut aceeași soartă cu Lincoln Red din Gibraltar.

FCSB a mai fost afectată de coronavirus și în luna august, când 4 fotbaliști ai roș-albaștrilor au fost testați pozitiv la COVID-19. Gigi Becali, patronul clubului, a anunțat că cele patru teste pozitive aparţineau jucătorilor Toma Niga, Răzvan Udrea, Alexandru Pantea și Gabriel Simion.

Partida dintre Backa Topola și FCSB se va disputa în această seară, pe terenul sârbilor, cu începere de la ora 22:00.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă