6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFCSB debutează în Cupa României la Buzău

FCSB debutează în Cupa României la Buzău

Ediția 2020-2021 a Cupei României și-a desemnat duelurile din faza șaisprezecimilor de finală, în urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Capul de afiș al acestei runde îl reprezintă meciul dintre Dinamo și Viitorul, o reeditare a jocului din urmă cu câteva zile, adjudecat de constănțeni cu 2-1.

De un duel interesant va avea parte și câștigătoarea en titre, FCSB, care va începe cursa de apărare a trofeului la Buzău, contra Gloriei. Roș-albaștrii nu au cele mai plăcute amintiri de pe stadionul din Crâng. De altfel, cele două formații au fost protagonistele unui meci care avea să intre în istoria neagră a fotbalului românesc. Pe 30 noiembrie 2007, echipa lui Gigi Becali și Gloria Buzău terminau la egalitate, scor 1-1. Golul gazdelor era reușit în prelungiri, din lovitură liberă, de Romică Bunică. Drept „recompensă”, Costel Bucur, patronul „Steluței”, așa cum era alintată gruparea buzoiană, l-a exilat pe Bunică în Liga a 3-a, la Olimpia Râmnicu-Sărat. Totul la ordinul direct al bunului său prieten, Gigi Becali.

Fost antrenor la FCSB în 2012, Ilie Stan s-a declarat dezamăgit de tragerea la sorți. Tehnicianul Gloriei nu crede că echipa din Crâng poate detona bomba în Cupă. „Parcă prea devreme a venit, nu voiam să joc în turul ăsta cu ei, poate mai târziu. Păi ce șanse să avem, e aproape de Crăciun, mai sunt 20-25 de zile. Avem șansa porcului de Crăciun!”, a spus Ilie Stan.

De asemenea, CS Universitatea Craiova va juca împotriva celor de la Progresul Spartac, campioana CFR Cluj se va deplasa la Iași pentru duelul cu Politehnica, în timp ce FC U Craiova 1948 luptă cu ASU Poli Timișoara, rivala din liga secundă.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc pe 28 noiembrie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă