LIGA 1. Roș-albaștrii continuă seria meciurilor bune

FCSB a început returul în forță

FCSB s-a impus cu un categoric 3-0 în fața celor de la Astra Giurgiu, în prima etapă a returului, și își păstrează fotoliul de lider al Ligii 1.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

17.01.2021 - 21:09

După ce a „driblat” carantinarea pentru cantonamentul efectuat în Antayla, formația pregătită de Toni Petrea și-a consolidat poziția în clasament, în urma victoriei la scor de forfait în fața Astrei.

Meciul de pe Arena Națională a început cu bara lui Florinel Coman, din minutul 11, urmată de replica giurgiuvenilor, prin șutul lui Valentin Gheorghe. Apoi căpitanul gazdelor, Florin Tănase, l-a pus la încercare pe portarul Lazar, însă cea mai mare ocazie a meciului le-a aparținut giurgiuvenilor, prin Răduț, care a reluat din câţiva metri în portarul Andrei Vlad.

Partea a doua a meciului a fost dominată copios de FCSB, care a irosit o ocazie importantă prin Florinel Coman. Acesta a tras exact pe direcția lui Lazar, portar care a mai avut o interveție excelentă din picioarele lui Octavian Popescu.

Roș-albaștrii au deschis scorul în ultimul sfert de oră (minutul 77), prin golgheterul la zi al Ligii 1, Dennis Man, care a marcat cu o lovitură de cap, în urma centrării muntenegreanului Risto Radunovic, venit în această iarnă chiar de la Astra.

Apoi, în numai câteva minute, Tănase a reușit o dublă de senzație (minutele 81 și 89), iar FCSB - Astra s-a terminat 3-0. Roș-albaștrii au ajuns la 40 de goluri marcate în 16 etape, aproape dublu față de CFR Cluj, echipa de pe locul secund.

În pofida scorului relaxant, la finalul jocului, antrenorul Toni Petrea s-a arătat nemulțumit: „După aspectul jocului, am dominat adversarul categoric și aveam certitudinea că vom marca. În prima repriză au avut o situație bună de a marca, însă am mizat pe pregătirea noastră și că în a doua parte vom putea desface mai bine. N-am luat deciziile cele mai bune în ultimii 30 de metri, trebuia să fim mai rapizi, să încercăm alt tip de combinații. În cele din urmă, am marcat, iar adversarii au fost nevoiți să iasă la joc. Pentru Man și Tănase e important să aibă o constanță în evoluții. Aștept și mai mult de la ei. Realizările personale sunt foarte ok, dar aștept și mai mult de la ei”.

După această victorie, FCSB ajunge la cota 37 în clasament și își consolidează poziția de lider al Ligii 1, în timp ce Astra rămâne pe locul 12, cu 16 puncte. Pentru roș-albaștri urmează o deplasare dificilă la Ovidiu, pentru duelul cu Viitorul.

 

Citește totul despre:

#fotbal #liga 1 #fcsb

Comentarii