19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFC Viitorul a cucerit Cupa României

FC Viitorul a cucerit Cupa României

Pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi acesta este al doilea trofeu din palmares, după titlul de campioană câştigat în 2017.

Victoria Viitorului, care a terminat actuala ediţie de campionat pe locul al treilea, înseamnă că Universitatea Craiova (locul 4 în Liga I) se califică în Europa League (primul tur preliminar), iar echipa lui Hagi va intra din turul al doilea preliminar al Europa League.

Astra, care a cucerit trofeul în 2014, a deschis scorul prin Denis Alibec (41), dar Viitorul a egalat în repriza secundă, prin Virgil Ghiţă (76), golul victoriei fiind reuşit de brazilianul Eric De Oliveira (105+1).

FC Viitorul a controlat jocul încă din startul celei de-a 81-a ediţii a Cupei României şi şi-a creat prima ocazie prin Ianis Hagi (5), care a şutat de la 25 metri, mingea fiind respinsă în corner de Lazar. Astra a replicat prin Alibec (9), cu un şut prins în doi timpi de Cojocaru.

Echipa din Ovidiu a continuat să joace mai bine, iar Lazar a fost la post la lovitura de cap a lui Rivaldinho (27) şi la şutul lui Hagi jr (32).

Astra a deschis scorul contrar cursului jocului, prin Denis Alibec (41), din lovitură liberă. Ultima ocazie a reprizei a fost cea a lui Vînă (45), care a şutat de la 24 metri, pe centrul porţii.

După pauză, un şut-bombă al lui Băluţă (56), de la 35 de metri, a trecut puţin pe lângă vinclu. Viitorul a egalat prin fundaşul Ghiţă (76), după un corner executat de Hagi. Astra, care l-a pierdut pe Alibec (accidentat), a rămas în zece oameni din min. 81, când Romario Pires a primit al doilea cartonaş galben.

Constănţenii au mai avut situaţii de gol prin Hagi (82), Eric (86) şi Calcan (87), dar meciul a intrat în prelungiri.

Astra a fost periculoasă prin fundaşul Radunovic (103), din lovitură liberă de la 30 metri, dar mingea a fost scoasă de Tordai de sub bară.

FC Viitorul a reuşit golul victoriei în min. 105+1, prin Eric, care a reluat în plasă centrarea lui Mladen, lăsată să treacă de Calcan.

Giurgiuvenii au fost aproape de egalare, dar Ghiţă a respins salvator de pe linia porţii, la mingea trimisă de Begue (115). FC Viitorul a fost aproape şi de al treilea gol, dar Lazar a respins şutul din unghi al lui Hagi (120).

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă