13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFC Sevilla, adversara CFR-ului din Europa League

FC Sevilla, adversara CFR-ului din Europa League

Tragerea la sorți de la Nyon nu a fost una norocoasă pentru formația lui Dan Petrescu, care va fi nevoită să dea piept cu FC Sevilla, cea mai titrată echipă din Europa League (fosta Cupă Uefa). Spaniolii au câștigat a doua cea mai importantă competiție europeană în cinci rânduri (2006, 2007, 2014, 2015, 2016). Calificată de pe locul doi în grupă, echipa din Gruia a evitat, totuși, duelurile cu formații „picate” din Champions League, precum Inter Milano, Borussia Dortmund sau Ajax Amsterdam.

De-a lungul timpului, Sevilla a mai întâlnit echipe din România. În sezonul 1966-1967, andaluzii erau eliminați de Dinamo Piteşti, viitoarea FC Argeş, în primul tur al Cupei Oraşelor Târguri. De asemenea, Sevilla a întâlnit-o de două ori pe Steaua, în Cupa Uefa și Champions League, reușind victorii pe linie, atât acasă, cât și în deplasare.

În 2009, Sevilla a câştigat o grupă de Champions League din care a făcut parte şi Unirea Urziceni, care a încheiat pe 3. Sevilla s-a impus pe teren propriu cu 2-0, iar campioana României de atunci, cu Dan Petrescu la timonă, a bătut acasă, scor 1-0.

Instalat în vara acestui an pe banca formației din Sevilla, Julen Lopetegui nu consideră că gruparea spaniolă va avea o misiune facilă. „CFR Cluj a reuşit o fază a grupelor foarte bună, câştigând mereu acasă, unde primeşte puţine goluri, şi are jucători de referinţă pentru naţionala României. Ne va pune probleme, fără îndoială”, a declarat fostul selecționer al Spaniei.

De cealaltă parte, Bogdan Mara s-a arătat indignat de tragerea la sorți. „Adevărul este că de data asta chiar suntem supărați. Am fost la toate tragerile, nu am avut niciodată un adversar ușor, dar acum am ajuns să jucăm cu cea mai titrată echipă din această competiție”a spus oficialul ardelenilor.

Campioana României va disputa primul meci pe teren propriu, pe 20 februarie, iar manşa secundă va avea loc în Spania, 7 zile mai târziu. Sevilla joacă meciurile de acasă pe celebrul stadion Ramon Sanchez Pizjuan, acolo unde Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni din 1986.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă