11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFC Floriana, adversar facil pentru CFR Cluj

FC Floriana, adversar facil pentru CFR Cluj

Dacă în sezoanele precedente CFR Cluj a avut ghinion încă din fazele incipiente ale competiției, sorții hărăzindu-i adversari foarte puternici, de această dată campioana României a fost mai norocoasă. Astfel, în urma tragerii la sorți de la Nyon, în primul tur preliminar al Champions League, ardelenii vor da peste modesta FC Floriana, campioana Maltei. Duelul va avea loc în     tr-o singură manșă, pe terenul maltezilor, aspect fixat tot prin tragere la sorți, pe data de 18/19 august.

FC Floriana a devenit campioană în sezonul 2019/2020 după ce prima ligă malteză a fost înghețată. Cu 6 etape înainte de încheierea sezonului, FC Floriana a primit titlul, fiind la un avans de 3 puncte față de FC Valletta, echipa de pe locul 2.

Pe plan intern, adversara CFR-ului are nu mai puțin de 48 de trofee: 26 de titluri, 20 de Cupe ale Maltei și 2 Supercupe.

Totuși, palmaresul european al echipei antrenate de italianul Vincenzo Potenza este unul modest. În sezonul 2017/18, a părăsit Europa League din primul tur preliminar, după 3-3 și 0-3 cu Steaua Roșie Belgrad. Deși participă în cupele europene încă din 1961, cu prezențe constante, nu a reușit decât în două rânduri să elimine în dublă manșă adversari, din Lituania și Țara Galilor.

În singura dispută cu o echipă din România (în sezonul 1969/1970), Dinamo Bacău a eliminat-o din Cupa Orașelor Târguri, după 0-1 și 0-6.

Potrivit transfermakt.de, în lotul de 3,9 milioane de euro al formației FC Floriana se regăsesc mai mulți argentinieni, brazilieni și italieni. Cei mai buni jucători ai maltezilor sunt mijlocașii Kristian Keqi și Diego Silva, cotați la 300.000 de euro fiecare.

Dacă la această tragere la sorți CFR a fost în prima urnă valorică, în cazul în care va accede în turul următor, campioana României nu va mai fi cap de serie și va avea o misiune mult mai dificilă. Printre posibilii adversari s-ar putea afla Celtic (Scoția), Dinamo Zagreb (Croația), Astana (Kazahstan), Ludogoreț (Bulgaria), Young Boys Berna (Elveția), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Qarabag (Azerbaidjan), Legia Varșovia (Polonia), Maccabi Tel-Aviv (Israel) sau Molde (Norvegia).

Chiar dacă vă fi eliminată din Champions League, CFR va continua în Europa League. Clujenii vor intra pe ruta campioanelor, urmând să întâlnească alte echipe eliminate din preliminariile celei mai galonate competiții europene.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă