FC Botoșani, amendată de FRF

FC Botoşani a fost amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formaţi la nivel naţional, în meciul cu CFR Cluj, din şaisprezecimile de finală ale Cupei României, informează FRF.

Share

Rl online 0 comentarii

27.09.2019 - 21:10

"În temeiul art. 83/18 din RD coroborat cu art. 45 pct. 7 paragraf 2 din ROAF se sancţionează AFC Botoşani cu penalitate sportivă în cuantum de 30.000 lei", se arată pe site-ul FRF.

Potrivit articolului 45.7.2 din ROAF, echipele din Liga 1 au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional şi să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională.

"Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei", se arată în articolul 83.18 al Regulamentului Disciplinar.

FC Botoşani a aliniat doar cinci jucători formaţi la nivel naţional, la meciul cu CFR Cluj, pe care echipa moldoveană l-a câştigat la penaltiuri.

Formaţia FC Botoşani s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, miercuri seară, impunându-se în urma loviturilor de departajare, scor 6-4, în faţa echipei CFR Cluj.

CFR Cluj a rămas în inferioritate numerică în minutul 32, când a fost eliminat Bordeianu.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 2-2, golurile fiind marcate de Aşkovski ’37 şi Rodriguez ’82 (penalti) pentru Botoşani, respectiv Golofca ’55 şi Burcă ’60 pentru clujeni.

La loviturile de departajare, pentru FC Botoşani au înscris Rodriguez, Holzmann, Cascini şi Pierce. A ratat Cîmpanu.

Pentru CFR Cluj au marcat Mureşan şi Djokovic, iar Aurelio şi Milar au ratat.

Comentarii