11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFanii din PCH cer ajutor la Ambasada Spaniei

Fanii din PCH cer ajutor la Ambasada Spaniei

„Puteți fugi, dar nu vă puteți ascunde. Românii și „câinii” vă vor găsi oriunde!”. Așa începe comunicatul prin care fanii din PCH își strigă disperarea cu privire la ceea ce se petrece la Dinamo. Ultrașii din „Ștefan cel Mare” au luat foc după ultima „gogoașă” livrată de Pablo Cortacero și cer sprijinul lui Manuel Larrotcha Parada, Ambasadorul Spaniei la Bucureşti, pentru a face lumină în acest caz.

Deși jucătorii, antrenorii și ceilalți angajați de la Dinamo nu și-au mai văzut salariile de trei luni, Cortacero promite să majoreze capitalul social al clubului cu suma de 5.000.000 de euro, iar în acest sens a covocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru data de 21 decembrie.

Pentru membrii PCH, aceasta este o nouă promisiune fără acoperire din partea spaniolului, la fel ca și cei 400.000 de euro care sunt pe drum de mai bine de două săptămâni.

Concret, însă, Dinamo are de plătit 800.000 de lei până la sfârșitul acestei luni, altfel va pierde 6 puncte în clasament, după ce Federația Română de Fotbal (FRF) a somat public formația alb-roșie să achite datoriile rezultate din neplata salariilor unor foști angajați.

„Solicităm sprijinul Ambasadorului Spaniei la București, Excelența Sa Manuel Larrotcha Parada! Situația creată prin înșelătoria pusă la cale de un grup de cetățeni spanioli poate scoate în stradă zeci de mii de români. Comunitatea dinamoviștilor numără câteva milioane de suporteri în România, iar comunitatea românilor din Spania depășește 1 milion de conaționali. Solicităm autorităților din România și din Spania să se sesizeze în legătură cu escrocheria care se pune la cale de către acest grup organizat ce provine din Spania, o afacere cu iz de spălare a banilor. E plină presa iberică de articole rasiste la adresa românilor în ultimele decenii. Excelența voastră, așa cum nouă nu ne place să fim arătați cu degetul pe nedrept din cauza unor infractori rătăciți prin Madrid, nici dumneavoastră nu v-ar plăcea ca spaniolii să fie numiți hoți și șarlatani din cauza unei grupări de iberici rătăcită prin România. Din păcate, aceasta este prima implicare spaniolă în sportul românesă (pentru că investiție nu o putem numi) și este o rușine pentru întreaga Spanie. Dacă lucrurile nu se vor îndrepta, vom face tot ce putem pentru ca toată Planeta să afle cine sunt de fapt marii tâlhari, cine sunt impostorii cu acte, care este nația lor și pe unde încearcă să se ascundă”, se arată în comunicatul postat de PCH pe Facebook.

Pentru Dinamo urmează meciul din șaisprezecimile Cupei României contra celor de la Viitorul Constanța, programat pentru sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 20:45.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă