Fanii care i-au agresat pe jucătorii lui Sporting Lisabona, condamnați

Un număr de 41 de fani ai lui Sporting Lisabona au fost condamnaţi fiindcă au invadat terenul de antrenament al echipei pentru a-i agresa şi ameninţa pe fotbalişti, în mai 2018.

Share

Rl online 0 comentarii

28.05.2020 - 19:27

Totuși, fostul preşedinte al clubului, Bruno de Carvalho, acuzat că este autorul moral al acestor violenţe, a fost achitat.

Potrivit verdictului pronunţat de un tribunal din Lisabona, nouă acuzaţi au fost condamnaţi la pedepse de cinci ani de închisoare cu executare, 29 au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi alţi trei au primit amenzi.

Bruno de Carvalho, care a fost preşedintele lui Sporting între 2013 şi 2018, un oficial al clubului, responsabil de relaţiile cu suporterii, şi şeful principalului grup de ultraşi au fost achitaţi după ce parchetul a recunoscut că nu poate dovedi că ei sunt autorii morali ai agresiunilor.

Pe 15 mai 2018, la puţin timp după ce Bruno de Carvalho i-a criticat în public pe jucători, un grup de suporteri a forţat intrarea centrului de antrenament al clubului de la Alcochete. Fanii i-au atacat pe jucători şi pe membrii staff-ului tehnic şi au devastat vestiarele.

Carvalho a fost eliberat pe cauţiune în noiembrie 2018 după ce a petrecut patru zile în custodia poliţiei.

Evenimentele din mai 2018 au aruncat-o într-o gravă criză sportivă şi financiară pe Sporting, gruparea ce l-a format pe Cristiano Ronaldo, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Sporting a cerut joi lumii sportului "să se unească pentru ca astfel de evenimente să nu se repete".

Comentarii