15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportEuropa League: KV Mechelen, exclusă. Viitorul o întâlnește pe Gent

Europa League: KV Mechelen, exclusă. Viitorul o întâlnește pe Gent

CBAS a luat miercuri o a doua decizie în cadrul procedurii disciplinare împotriva clubului KV Mechelen şi a unor persoane implicate în scandalul meciului Mechelen – Waasland-Beveren, ce a avut loc pe 11 martie 2018, meci suspectat că a fost trucat.

CBBAS decisese pe 10 iulie că Mechelen nu poate fi retrogradată, dar nu se pronunţase în privinţa vinovăţiei şi a sancţiunilor. Miercuri, CBAS s-a pronunţat şi a confirmat decizia camerei de apel a comisiei de litigii a Federaţiei belgiene de fotbal (URBSFA): KV Mechelen şi patru oficiali ai săi au fost găsiţi vinovaţi de acte de falsificare a competiţiei.

CBAS a hotărât că Mechelen va putea juca în prima divizie, dar este exclusă din Cupa Belgiei şi Europa League. Echipa, câştigătoare a Cupei Belgiei, îşi câştigase dreptul să evolueze în grupele Europa League.

Federaţia belgiană va informa UEFA şi va face tot ce-i stă în putinţă pentru a păstra cele cinci locuri în cupele europene pentru cluburile belgiene. UEFA va aplica propria sa procedură disciplinară. Este posibil ca forul fotbalistic european să retragă un loc Belgiei în Europa League.

Astfel, Gent o va întâlni pe FC Viitorul în turul 2 preliminar al Europa League (25 iulie şi 1 august), Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, va disputa turul 3 preliminar al acestei competiţii, iar Standard va fi prezentă în faza grupelor.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă