12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportEdi Iordănescu a părăsit-o pe Gaz Metan

Edi Iordănescu a părăsit-o pe Gaz Metan

După ce Universitatea Craiova l-a înlocuit pe Corneliu Papură cu Bergodi, a venit rândul unei alte echipe din play-off să rămână fără antrenor. Nemulțumit de situația financiară a clubului, Edward Iordănescu a decis să o părăsească pe Gaz Metan Mediaș, deși mai avea o lună de contract. Având în vedere că scadența înțelegerii era pe 30 iunie, tehnicianul a făcut o solicitare oficială clubului pentru renunţarea la ultima lună de contract, fără a mai primi salariul pentru această perioadă, iar șefii grupării ardelene au fost de acord.

Acest deznodământ era unul bănuit de toată lumea, având în vedere că antrenorul a refuzat să meargă alături de jucători în cantonament. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani și-a justificat decizia, declarând că nu acceptă mediocritatea și că bugetul oferit nu era suficient pentru ambițiile sale europene. „Oficial, azi (n.r. luni) mi-am încetat contractul cu Gaz Metan. Mărturisesc că nu am respins continuitatea, dar stilul şi felul meu de a fi înseamnă ca mereu totul să se bazeze pe un plan, o strategie. Până în acest moment nu s-au găsit soluţii pentru rezolvarea problemelor financiare, nu s-a putut construi un buget şi o strategie pentru sezonul viitor, iar eu nu pot să îmi asum obiective importante fără a mă baza pe lucruri clare”, a spus Iordănescu.

Acesta a subliniat că și-ar fi dorit performanțe și mai mari cu echipa și a asigurat că nu s-a înțeles cu nicio altă grupare. „Nu plec de la Mediaş pentru alte oferte, nu există aşa ceva în acest moment. Însă niciodată nu voi accepta mediocritatea şi, pentru mine, o nouă provocare la Mediaş ar fi însemnat un buget şi un plan pentru atacarea cupelor europene. Mediaş va rămâne mereu în sufletul meu, la fel şi Gaz Metan”, a mai spus fostul tehnician al „lupilor negri”.

Cu Edi Iordănescu la „timonă”, Gaz Metan Mediaș a obținut pentru prima dată calificarea în play-off-ul Ligii 1, iar în acest moment ocupă poziția a șasea în clasament, cu 23 de puncte.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă