9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportEchipele din Spania reiau antrenamentele începând cu 4 mai

Echipele din Spania reiau antrenamentele începând cu 4 mai

Premierul Pedro Sanchez a anunţat că ieşirea ţării din izolare se va face în patru etape progresive, iar prima dintre ele, “faza zero”, urmează să debuteze luni, în cea mai mare parte a ţării.

Această “fază zero” permite, între altele, “reluarea antrenamentelor individuale ale sportivilor profesionişti şi de nivel naţional, precum şi antrenamentul de bază în cadrul ligilor profesioniste”, a precizat Sanchez marţi seara.

Prin acest anunţ, guvernul a dat undă verde pentru revenirea la antrenamentele individuale pentru echipele din campionatul spaniol, aşa cum este prevăzut în protocolul semnat de LaLiga, organismul care gestionează fotbalul profesionist în Spania, şi Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), pe 18 aprilie.

Conform acestui protocol, jucătorii vor primi într-o primă fază exerciţiile lor prin email, iar apoi vor veni la centrul de pregătire deja echipaţi, cu mănuşi şi măşti, pentru a evita să mai treacă pe la vestiare.

Ei vor avea posibilitatea să păstreze echipamentul de protecţie pe durata antrenamentului, la care nu vor putea fi prezenţi decât maximum şase jucători pe teren în acelaşi timp.

După această primă fază, echipele urmează să ridice progresiv măsurile de protecţie, pentru a reveni la condiţii normale de efectuare a antrenamentului colectiv.

Fotbalul spaniol este paralizat din 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a ucis 23.822 de persoane în Spania, una dintre ţările cele mai greu lovite de această maladie.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă