31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportE OFICIAL: ALEGERILE PARLAMENTARE au loc pe 9 DECEMBRIE. Află cât ne...

E OFICIAL: ALEGERILE PARLAMENTARE au loc pe 9 DECEMBRIE. Află cât ne COSTĂ. Actualizarea listelor electorale, în plină desfăşurare

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 9 decembrie, a anunţat, marţi, ministrul de Interne, Mircea Duşa.

Pentru alegerile din decembrie vom plăti 199 de milioane de lei, a adăugat Mircea Duşa, citat de Realitatea TV.

Totodată, Duşa a mai spus că actualizarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este în plină desfăşurare, precizând că procedura trebuie încheiată cu 48 de ore înainte de ziua scrutinului, potrivit Mediafax.

Ministrul Mircea Duşă a spus că bugetul alocat pentru alegerile parlamentare a fost stabilit la 199 de milioane de lei, precizând că suma este mai mică decât cea cheltuită la scrutinul din 2008, când banii pentru alegeri au fost alocaţi în trei etape.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a subliniat că, pentru combaterea turismului electoral, alegătorii pot vota la alegerile parlamentare numai la secţiile de care aparţin cu domiciliul, iar cetăţenii români din străinătate vor vota în colegiile din ţările în care se află.

Duşa a atras atenţia în special reprezentanţilor inspectoratelor judeţene de poliţie să supravegheze procesul electoral, pentru a preveni eventuale infracţiuni.

Cetăţenii români vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral.

Guvernul a stabilit că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate.

Cele mai citite

Risc de proteste și atentate la JO de la Paris

Franța intenționează să desfășoare aproximativ 35.000 de polițiști în fiecare zi în timpul Jocurilor și 45.000 pentru Ceremonia de deschidere Milioane de vizitatori și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă