27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportDusan Uhrin a plecat de la Dinamo

Dusan Uhrin a plecat de la Dinamo

În plin proces de obținere a licenței pentru sezonul viitor, șefii lui Dinamo au primit o altă sarcină: găsirea unui nou antrenor. Asta după ce Dusan Uhrin, cel care îl înlocuise pe banca tehnică a „câinilor” pe Eugen Neagoe în luna august a anului trecut, a anunțat că pleacă de la echipă.

Antrenorul în vârstă de 52 de ani și-a motivat decizia, susținând că doar suporterii l-au făcut să rămână pe banca dinamoviștilor pentru atâtea etape. „Vreau să mulțumesc din suflet tuturor suporterilor. Ei au susținut echipa tot timpul, chiar și în perioadele mai grele. Vreau să știe toți că vor rămâne în inima mea pentru că au fost mereu alături de noi. Sincer, aș fi vrut să rămân alături de ei la Dinamo, dar în această situație era imposibil să lucrez și să fac performanță. Îmi cer scuze! Dacă nu erau suporterii lui Dinamo aș fi plecat de multă vreme, sincer vă spun”, a fost declarația cehului.

Directorul sportiv al echipei, Florin Prunea, susține că a încercat să îl determine pe Uhrin să rămână la timona alb-roșiilor. „Îmi pare rău că nu l-am convins pe Dusan să continue. El a luat o decizie pe care a transmis-o şi băieţilor, asta este, nu avem ce face, mergem înainte”, a declarat Prunea.

Oficialul lui Dinamo a afirmat că echipa are nevoie cât mai rapid de un antrenor: „Avem nevoie de antrenor. Deocamdată nu am discutat cu nimeni. Sigur că e o listă cu antrenori, dar e greu de ales acum, trebuie să ţinem cont şi de specificul echipei noastre şi de obiectiv”.

Prunea susține că decizia în privința noului tehnician o va lua Ionuț Negoiță, dar se va ține cont și de părerea suporterilor acționari. Aceștia au avansat numele lui Adrian Mihalcea, dar pe lista celor din Ștefan cel Mare se află și Liviu Ciubotariu.

În cele șapte luni petrecute la Dinamo, cehul a adunat 12 victorii, 9 în campionat și trei în Cupa României, cea mai importantă fiind obținută în urmă cu trei săptămâni, 2-1 cu FCSB pe Arena Națională.

După primele două partide disputate în play-off-ul Ligii 1, Dinamo are tot atâtea înfrângeri și se află pe poziția a treia, cu 17 puncte acumulate.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă