31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportDuşa: Actualizarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare este în plină desfăşurare

Duşa: Actualizarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare este în plină desfăşurare

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, că actualizarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este în plină desfăşurare, iar procedura trebuie încheiată cu 48 de ore înainte de ziua scrutinului, potrivit Mediafax.

Ministrul Mircea Duşă a spus că bugetul alocat pentru alegerile parlamentare a fost stabilit la 199 de milioane de lei, iar suma este mai mică decât cea cheltuită la scrutinul din 2008, când banii pentru alegeri au fost alocaţi în trei etape.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a subliniat că, pentru combaterea turismului electoral, alegătorii pot vota la alegerile parlamentare numai la secţiile de care aparţin cu domiciliul, iar cetăţenii români din străinătate vor vota în colegiile din ţările în care se află.

Duşa a atras atenţia în special reprezentanţilor inspectoratelor judeţene de poliţie să supravegheze procesul electoral, pentru a preveni eventuale infracţiuni.

Cetăţenii români vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral.

Guvernul a stabilit că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate.

Citeşte şi:

E OFICIAL: ALEGERILE PARLAMENTARE au loc pe 9 DECEMBRIE. Află cât ne COSTĂ. Actualizarea listelor electorale, în plină desfăşurare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă