27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportDupă modelul Udrea, Ponta lansează pe blog harta mafiilor PDL

După modelul Udrea, Ponta lansează pe blog harta mafiilor PDL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, lansează pe blog o hartă pe care o intitulează „Mafiile PDL”. Cu ajutorul hărţii, Ponta le propune cititorii săi „un exerciţiu de curăţenie”.

După modelul Elenei Udrea care a lansat pe blog „Bucureştiometrul”, un instrument prin care bucureştenii pot semnala problemele cu care se confruntă în Capitală, Victor Ponta postează pe blog harta „Mafiile PDL”. Ponta identifică liderii PDL şi domeniile pe care aceştia le controlează în judeţele ţării.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Antastase, conduce Mafia petrolului în judeţul Prahova, Radu Berceanu controlează Mafia asflatului în judeţul Dolj, iar Adriean Videanu Mafia Energiei în Târgovişte. Capitala este sub influenţa trioului mafiot Udrea-Boc-Blejnar, potrivit lui Ponta. Există totuşi un „diriginte” care din umbră îi dirijează şi îi apără pe toţi.

Mafia vămilor este controlată de mai mulţi lideri PDL, respectiv Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Constantin Ostaficiuc, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, dar şi Mircea Băsescu.

Mafia Energiei este sub influenţa mai multor membrii PDL: Adriean Videanu, Gheorghe Stefan, Gabriel Berca, Ioan Oltean şi Ionel Manţog.

Mafia Imobiliară este condusă de Gheorghe Scripcaru, Daniel Buda, Mircea Man şi Gheorghe Falcă.

Ponta îi ironizează pe liderii PDL pe blogul său, înfăţişându-i sub forma de himere, cărora le ies şerpi din cap.

„Harta Mafiile PDL” este un proiect al formaţiunii USL care îşi propune să colecteze informaţii despre oamenii politici din PDL care vor să ajungă la conducerea ţării, controlând judeţ cu judeţ.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă