24.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

După Italia a doua finalistă de la EURO 2020 se va stabili azi în meciul dintre Danemarca și Anglia

Anglia pătrunde între primele patru naţionale de la Euro 2020, după un succes convingător sâmbătă seară contra Ucrainei, scor 4-0, în sfertul de finală de la Roma.

Anglia, singura mare selecţionată care n-are în palmares titlul european, n-a primit gol în cele 5 meciuri jucate la Campionatul European, dintre care 4 le-a jucat pe teren propriu. Iar următoarele două se vor ţine tot pe Wembley din Londra (semifinala şi finala).

De altfel, toate cele patru semifinaliste (Italia, Spania, Anglia şi Danemarca) au disputat toate meciurile din grupe acasă. Un avantaj care s-a dovedit important la acest Euro, ţinut în 11 oraşe diferite.

Anglia va da în semifinala de miercuri peste o selecţionată care are două eşecuri în cinci meciuri la Euro. Danemarca le-a pierdut însă pe cele mai puţin importante, primele două jocuri din grupă, şi le-a câştigat pe cele care contau decisiv.

Tot sâmbătă, danezii s-au impus cu 2-1 în sfertul contra Cehiei, pentru care a punctat Patrick Schick, cel care l-a egalat pe Cristiano Ronaldo în vârful ierarhiei marcatorilor de la turneul final. Schick a egalat şi recordul de goluri al unui ceh în competiţie, ajungându-l pe Milan Baros.

Din tabăra Danemarcei se aud voci optimiste. „Suntem mai buni decât în 1992”, se mândresc nordicii, campioni europeni în urmă cu 29 de ani. Tot atât a trecut şi de la ultima dată când danezii au păşit într-o semifinală europeană.

Selecţionerul Kasper Hjulmand se gândeşte că lucrurile ar fi stat şi mai bine, deşi e greu de crezut că ar fi putut fi mai bine de atât, cu tot lotul valid: „Mă gândesc mereu la Eriksen, ar fi trebuit să fie aici”. Antrenorul a lăsat în urmă eşecurile cu Finlanda şi Belgia, iar acum faţa naţionalei este mult schimbată.

UEFA l-a invitat pe danezul Christian Eriksen, accidentat grav la meciul cu Finlanda, la finala turneului final. Eriksen a fost externat din spital de câteva zile.

Ultima oră
Pe aceeași temă