Sursă foto: frf.ro

Dulce răzbunare! Naționala României de tineret a învins Ucraina

Reprezentativa Under 21 a României a învins, joi seară, la Ploieşti, cu scorul de 3-0, selecţionata Ucrainei, într-un meci din grupa a opta de calificare la Campionatul European din 2021.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2019 - 23:52

Tineretul lui Rădoi a depășit Ucraina, națională care pentru mai mulți dintre componenții din urmă cu aproape un an și 7 luni a reprezentat un coșmar, pe când aceștia evoluau la echipa Under 19.

Mirel Rădoi a văzut în acest aspect un posibil avantaj și a făcut tot a depins de el pentru a le aminti jucătorilor săi că au pierdut dramatic calificarea la EURO U19, cu gol în minutul 90+2, când erau în 9 oameni. Și pentru a-i face să-și dorească și mai tare revanșa, selecționerul U21 i-a dus pe băieții săi pe același stadion, la Ploiești, și i-a băgat din primul minut pe toți cei care în 2018 au suferit.

Vlad, Băluță și Moruțan, titulari atunci, Boboc și Drăguș, doar pe bancă în 2018, au intrat cu multă determinare pe gazon alături de ceilalți colegi. Și după un debut prudent au urcat liniile până aproape de poarta adversă. În prima parte, Man a fost motorul echipei, a intrat în combinații în banda dreaptă, dar și în marginea careului. În minutul 12, în urma unui triunghi de pase cu Boboc și Moruțan, acesta din urmă a rămas singur cu goalkeeper-ul advers. A încercat însă un dribling în plus și mingea a fost respinsă. Din cornerul care a urmat, Drăguș a trimis imprecis cu capul.

Băluță (14) și Ganea (18) au încercat și ei poarta de la distanță, dar de fiecare dată balonul a ocolit buturile apărate de Bilyk. Cea mai importantă șansă a oaspeților a venit în minutul 22, atunci când Topalov a trimis cu capul alături din centrarea lui Lednev.

Chiar dacă prima parte s-a încheiat fără niciun șut clar pe spațiul porții, la reluare tricolorii i-au testat în câteva rânduri reflexele goalkeeperului advers. Man și apoi Oaidă din respingere (52), urmați de Chindriș, „cap” după un corner bătut de același Man, nu l-au putut învinge pe Bilyk.

A făcut-o în cele din urmă Olimpiu Moruțan, cel care își lăsa colegii U19 în zece anul trecut, care a deviat excelent în plasă centrarea lui Boboc. O revanșă binemeritată pentru jucătorul FCSB-ului.

Tinerii lui Rădoi au continuat atacurile și tupeul le-a fost răsplătit încă o dată. Adi Petre (80) a marcat pentru 2-0, reluând în plasă mingea trimisă cu capul de Mihăilă și respinsă de Bilyk.

A urmat eliminarea lui Marius Marin, din minutul 85, la câteva zeci de secunde după ce a intrat pe teren. Scorul final a fost stabilit de Petre, care a speculat o desincronizare în apărarea adversă și a reluat în poarta goală pentru 3-0.

Următoarele partide vor avea loc pe 14 octombrie, Finlanda - Danemarca şi România - Irlanda de Nord.

La turneul final, cu 16 participante, găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cea mai bună formaţie de pe locul al doilea. Celelalte 8 selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă pentru a completa cele patru locuri rămase.

 

Comentarii