15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSport„Dulăii” l-au transferat pe Vali Ghionea

„Dulăii” l-au transferat pe Vali Ghionea

Oficialii din Ștefan cel Mare au trecut peste dezamăgirea cauzată de hotărârea Federației Române de Handbal (FRH) de a nu acorda titlul de campioană în acest sezon și pregătesc terenul pentru anul competițional următor.

În acest sens, „dulăii” au anunțat că au perfectat deja primul transfer. După 13 ani de „pribegie”, extrema dreptă Valentin Ghionea s-a înțeles cu șefii campioanei și în următoarele două sezoane va îmbrăca tricoul alb-roșu.

Handbalistul în vârstă de 36 de ani vine chiar de la Sporting Lisabona, fosta adversară a lui Dinamo din play-off-ul pentru optimile Champions League. Ghionea a mai evoluat pentru echipa din Ștefan cel Mare între anii 2005-2007, perioadă în care a câștigat un titlu de campion cu alb-roșii. „Am mai jucat la Dinamo două sezoane şi mi-a plăcut. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se doreşte performanţă. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important şi pentru handbalul românesc. Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reuşit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate şi mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”, a declarat internaționalul român după semnarea contractului.

Valentin Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe meciuri şi cele mai multe goluri în istoria Champions League. El a jucat 13 sezoane la acest nivel, pentru Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanţa, Wisla Plock şi Sporting Lisabona, având în total 444 goluri în cea mai galonată competiție europeană intercluburi.

Se pare că Dinamo mai pregătește încă un transfer de marcă, fiind foarte aproape de aducerea lui Javier Humet chiar de la marea rivală Steaua. Interul dreapta în vârstă de 30 de ani și-a dat deja acordul, dar cele două grupări nu au oficializat încă mutarea.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă