10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDublu impact. FCSB și CFR joacă astăzi prima manșă din play-off-ul Europa...

Dublu impact. FCSB și CFR joacă astăzi prima manșă din play-off-ul Europa League

 
ltimele două echipe românești rămase în cursa pentru grupele Europa League, FCSB și CFR Cluj, au stări diferite înaintea meciurilor pe care le vor susține în această seară, în prima manșă din play-off. De ce? Simplu: calibrul diferit al adversarelor.

Rapid Viena este o echipă care le oferă un motiv de neliniște Roș-Albaștrilor, întrucât se bucură de un brand bun, dublat de un lot echilibrat, în care se remarcă internaționalii austrieci Stefan Schwab și Deni Alar, precum și Dejan Ljubicic și Thomas Murg, de la naționala Under-21 a Austriei. Nu trebuie uitat nici atacantul român Andrei Ivan, care are o dorință mare de a juca bine în fața lui FCSB. „Sunt concentrat, pregătit și sper să facem un rezultat bun acasă și să ne calificăm. Vreau să dau gol, trebuie să marchez și să-mi fac treaba”, a spus fostul atacant al Universității Craiova la Pro TV.

Formația gazdă se bazează și pe un public foarte devotat, Rapid fiind echipa din Austria cu cei mai mulți fani la partidele de pe teren propriu în ultimele patru sezoane, cu o medie de aproape 18.000 de suporteri pe meci. Ivan, care a marcat trei goluri în acest sezon, a adăugat: „Fanii noștri sunt cei mai frumoși din Austria și cred că vom avea o coregrafie foarte frumoasă cu FCSB”.

Rapid a eliminat-o anterior pe Slovan Bratislava, după 1-2 în tur și 4-0 pe teren propriu, însă returul a adus și un moment mai puțin plăcut, întrucât căpitanul Schwab s-a accidentat, devenind incert pentru partida de azi.

Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a cărui echipă a trecut anterior de Hajduk Split, după 0-0 în deplasare și 2-1 pe Arena Națională, a spus referitor la formația vieneză: „Este o echipă puternică, mai bună decât cei de la Split, dar cu un joc diferit”. Directorul sportiv al grupării bucureștene, Mihai Stoica, a detaliat la plecarea spre Austria: „Austriecii sunt o echipă care joacă; Hajduk nu juca fotbal. Este o echipă echilibrată cu jucători foarte mobili. Au ceva probleme în apărare, întrucât fundașii lor centrali sunt destul de lenți, iar fundașul stânga este ofensiv, dar neglijează faza defensivă. Rapid Viena este însă mult mai valoroasă decât Hajduk Split”.

FCSB are probleme serioase de lot înaintea partidei tur, deoarece nu va putea conta pe Florin Tănase și Junior Morais, ambii suspendați, în vreme ce Marko Momcilovic este accidentat. În aceste condiții, în banda stângă a apărării va apărea proaspătul transferat de la Astra, Alexandru Stan, cel care a oferit o mostră de umor involuntar, declarând că „mergem în Austria să luăm punct sau puncte”. De asemenea, în locul lui Tănase ar putea fi titularizat în lina mediană Olimpiu Moruțan, care a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive în acest sezon.

 

Ceva mai simplu pentru CFR?

Dacă FCSB privește cu precauție confruntarea de la Viena, CFR a plecat ceva mai relaxată în Luxemburg, chiar dacă Dudelange a produs o mare surpriză în turul 3 preliminar eliminând-o pe Legia Varșovia cu scorul general de 4-3. Totuși, formația pregătită de António Conceiçao se bazează pe forma excelentă pe care o traversează, confirmată de cele cinci victorii consecutive pe care le-a obținut în Liga 1 și Europa League. CFR a ajuns în play-off după ce i-a spulberat pe armenii de la Alashkert, 2-0 în deplasare și 5-0 pe teren propriu, jocul echipei dându-le mari speranțe „Feroviarilor” că vor ajunge în grupe. Cel mai în formă jucător al clujenilor, George Țucudean, care a marcat șase goluri în acest sezon, a declarat: „Victoriile aduc victorii. Avem un moral bun și mergem acolo să câștigăm. Clar suntem favoriți, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Trebuie să ne facem jocul și să câștigăm”. Ca de obicei, antrenorul Conceiçao, a cărui echipă s-a întărit recent cu doi foști jucători ai lui Real Madrid, mijlocașul Julio Baptista și portarul Jesus Fernandez, vine cu un discurs precaut: „Echipa din Luxemburg nu este o formație oarecare, a avut multe rezultate echilibrate, așa că nu ne va fi ușor”.   

Partida dintre Dudelange și CFR va începe la ora 21:00, în vreme ce meciul  dintre Rapid Viena și FCSB este programat de la ora 21:30 și va fi transmis de PRO TV.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă