24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Dragnea și Tăriceanu vor să-i ceară explicații liderului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi, că a convenit cu omologul său de la ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ca săptămâna viitoare să îi scrie împreună preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Scopul acestei scrisori comune ar fi acela de a-i cere explicații lui Juncker despre atitudinea Comisiei Europene faţă de România, a declarat Liviu Dragnea la postul România Tv.

„Am vorbit şi cu domnul Tăriceanu, săptămâna viitoare vreau să trimitem o scrisoare oficială preşedintelui Juncker, să cerem explicaţii de ce Comisia Europeană are astfel de atitudini, pentru că astfel de atitudini nu pot avea decât o singură raţiune: să sădească neîncrederea în programul de guvernare pentru ca investiţiile străine să vină mai puţine”, a susținut Dragnea, joi seară, la Româna Tv.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților a spus că „acum nu există niciun indicator economic care să trezească o îngrijorare reală din partea Comisiei Europene sau din partea FMI. Şi atunci îţi pui întrebarea: Nu cumva asta se intenţionează, ca România să fie stopată?”.

Declarațiile lui Liviu Dragnea au venit ca răspuns la avertismentele şi recomandările transmise de Comisia Europeană şi de FMI, legate de depăşirea pragului de deficit al României.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă