14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, prim-ministrul de facto al Guvernului Marionetă, ne-a păcălit. Ministrul Apelor...

Liviu Dragnea, prim-ministrul de facto al Guvernului Marionetă, ne-a păcălit. Ministrul Apelor și Pădurilor nu și-a rezolvat problemele din justiție. Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă și litigiul e în curs

Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor și Pădurilor, nu și-a rezolvat problemele din justiție, așa cum eronat a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea, cu prilejul prezentării publice a noului guvern.

De 6 ani, din 1 martie 2010, Adriana Petcu este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, iar pe data de 9 decembrie 2014 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă cu funcţia, deoarece a fost project officer într-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei.


Citește și: Programul real de guvernare. Blitzkrieg PSD pentru guvernul-marionetă. Prioritățile PSD: legea grațierii, Codul Penal, salvarea baronilor și a plagiatorilor

PSD a încălcat cutumele parlamentare pentru a grăbi instalarea noului executiv. Parlamentul are undă verde să schimbe legea grațierii iar modificarea Codului Penal este o prioritate a Guvernului. Noul Executiv a fost votat ieri de Parlament cu 295 de voturi pentru și 133 împotrivă… citește mai departe aici

„În exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale «Apele Române» (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului «SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea», în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 lei“, preciza comunicatul ANI de la acea dată.

Liderul PSD, mincinos sau neinformat

Ulterior, Adriana Petcu a contestat decizia ANI în instanță, fără să se fi dat o soluție definitivă. Cu toate acestea, Liviu Dragnea a susținut contrariul. „Poate e un amănunt neimportant, totuşi, dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis“, a declarat Dragnea.


Citește și:  VIDEO. Iohannis către Dragnea: Aflarăm că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare. Învățați-i și pe miniștri !


Informațiile disponibile publicului larg pe internet demonstrează însă că președintele PSD ori a mințit, ori nu cunoștea situația juridică exactă a ministrului Apelor și Pădurilor. Astfel, dosarul 7646/2/2014 – în care Adriana Petcu este reclamant, iar ANI pârât – este în recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, și are următorul termen pe 2 februarie 2017.

Mai mult decât atât, la instanța inferioară, respectiv Curtea de Apel București, Adriana Petcu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Pe 24 aprilie 2015, judecătorii au stabilit că ea a fost în stare de incompatibilitate. Instanța de fond a respins cererea Adrianei Petcu de anulare a raportului ANI nr. 8791G/II/08.12.2014. 


OPINIILE editorialiștilor România liberă

Sabina Fati: Ce spune lumii despre România Guvernul Dragnea?
Cine îl va putea lua în serios pe prim-ministrul României, dacă omul, înainte de a răspunde la orice întrebare, se uită să vadă dacă șeful e de acord? Care dintre omologii lui își va pierde timpul să negocieze ceva de-adevăratelea cu el? Câtă bază vor putea pune pe ceea ce spune el partenerii României din Uniunea Europeană, de vreme ce știu că nu el este solistul? … continuarea aici!


Mircea Marian: Cel mai penibil guvern. Deocamdată!
În mai 2012, înainte de a fi validat premier, Victor Ponta a declarat că va conduce „cel mai cinstit guvern“. Mințea, bineînțeles, însă, cu toate păcatele sale, a arătat că îi pasă, că vrea să pară cinstit. În mai 2012, Ponta a renunțat la vreo trei miniștri: unul avea o decizie de incompatibilitate și interdicția de a ocupa funcții publice, doi erau suspecți de plagiat… continuarea aici!


Cătălin Prisacariu: De ce Dragnea are nevoie să demoleze Justiția 
O Justiție independentă l-ar scoate din joc pe Dragnea până la finele anului care tocmai a început. Dar Dragnea nu vrea pe tușă, ci vrea să fie mai mult decât jucător, vrea să arbitreze jocul. De pe scaunul de la Cotroceni. Așa că, în acest moment, inamicul numărul unu al șefului PSD îl reprezintă procurorii și judecătorii... continuarea aici!


Mălin Bot: ”Mandatul negru” al Guvernului Dragnea vizează un singur scop, Grindeanu e doar un om de paie cu un program perdea de fum
Ministrul marionetă desemnat la Justiție, Florin Iordache, autorul episodului ”Marțea neagră” ne-a spus la audierile din Parlament ce plan are prim-ministrul de facto, infractorul Dragnea, cu Justiția. Întâmplarea a făcut ca în dreapta lui Iordache, la audieri, să fie exact Șerban Nicolae, șoferul altui infractor celebru: Cătălin Voicu… continuarea aici!

 

 

 

 

 

 

 

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă