Două medalii de aur pentru români la Openul european de judo de la Madrid

Sportiva de la CSA Steaua Andreea Chiţu s-a impus la categoria 52 kg după ce a învins-o în finală pe spaniola Nina Estefania Esteo-Linne. La categoria plus 100 kg, Daniel Natea a cucerit medalia de aur la Openul european de judo de la Madrid.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

03.06.2018 - 18:41

A fost prima victorie a Andreei Chiţu (30 de ani) de la revenirea în competiţii. Judoka de la CSA Steaua se lăsase de sport după Jocurile Olimpice de la Rio, scrie Mediafax.

Ea şi-a propus să acumuleze puncte pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Andreea Chiţu e antrenată la lotul României de Florin Bercean. În urmă cu o lună, Chiţu a ocupat locul 7 la Europenele de la Tel Aviv.

Daniel Natea a cucerit medalia de aur la Openul european de judo de la Madrid

La categoria plus 100 kg, sportivul de la Dinamo l-a învins în finală pe Soslan Bostanov din Rusia.

Sportivul "tricolor" s-a impus în faţa rusului în două minute şi 30 de secunde, prin ippon, după ce în semifinale, l-a învins pe Irinel Vasile Grigoraş Chelaru, sportiv român care reprezintă Spania.

Primul om care l-a felicitat pe Natea (26 de ani) a fost chiar preşedintele Federaţiei Naţionale de Judo, Cozmin Guşă, care s-a declarat entuziasmat de această performanţă.

”Mă bucur foarte mult pentru reuşita lui Daniel, este un sportiv excepţional. Sunt foarte fericit!”, a declarat oficialul federaţiei.

La Jocurile Olimpice din 2016, Daniel Natea s-a oprit în optimile de finală.

Comentarii