Doliu în fotbalul italian. A murit Luigi Simoni, fostul antrenor al lui Inter

Luigi Simoni, fost antrenor al echipei de fotbal Inter Milano, cu care a câştigat Cupa UEFA în 1998, a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.05.2020 - 21:46

Simoni a pregătit-o pe Inter între iulie 1997 până în noiembrie 1998, când a fost înlocuit de Mircea Lucescu. Sub comanda sa, milanezii au încheiat pe locul 2 campionatul în sezonul 1997-1998. În aceeaşi stagiune, ei au triumfat în Cupa UEFA, după o finală cu Lazio (3-0). La Inter evoluau atunci fotbalişti ca brazilianul Ronaldo Nazario, argentinienii Javier Zanetti şi Diego Simeone sau francezul Youri Djorkaeff.

Luigi Simoni nu a reuşit să-şi revină după ce a suferit un accident vascular cerebral în iunie anul trecut. Îngrijit iniţial într-o clinică, în martie tehnicianul a fost transportat înapoi în locuinţa sa, ca o măsură de siguranţă după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Starea lui Simoni s-a înrăutăţit, el fiind internat joi într-un spital din oraşul Lucca, unde a decedat.

Simoni este deţinătorul recordului de promovări în Serie A, nu mai puţin de şapte, cărora li se adaugă o promovare în Serie B ca director tehnic. Ca jucător a câştigat Cupa Italia în 1962 cu Napoli. În afară de Inter, el a mai antrenat echipe ca Genoa, Lazio, Napoli sau Torino.

Comentarii