3.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportDodon cere anularea voturilor în unele suburbii din Chişinău

Dodon cere anularea voturilor în unele suburbii din Chişinău

Comunistul Igor Dodon a anunţat că va cere anularea voturilor în unele suburbii din Chişinău, afirmând că au avut loc fraude grave. Rezultatele finale ale scrutinului de duminică au arătat că un al doilea tur de scrutin va fi organizat pentru Primăria Chişinăului, relateaza NewsIn.

“Procedura de votare şi de numărare provoacă mai multe întrebări. Am acumulat un set de probe, care demonstreaza fraude serioase în cadrul unor secţii de votare atât din suburbii, cât şi din oraşul Chişinău. Juriştii noştri sunt în proces de verificare şi prezentare a acestor probe în judecată pentru a cere contestarea si organizarea alegerilor repetate în aceste circumscripţii electorale”, a anunţat Dodon, citat de Publika TV.

El a afirmat că a obţinut o “victorie categorică” la alegerile de duminică, iar aceasta îşi aşteaptă confirmarea în perioada următoare. “Pe 5 iunie, datorită voturilor chişinăuienilor, eu am câştigat alegerile în perimetrul oraşului Chişinău, acumulând circa 53% din voturi. Este o victorie categorică, din primul tur de scrutin. O victorie care îşi aşteaptă reconfirmarea în timpul apropiat”, a declarat candidatul PCRM pentru funcţia de primar general.

Comunistul Igor Dodon a mai afirmat că, dacă nu se întâmplau “lucruri suspecte” în unele suburbii şi în activitatea Consiliului Electoral Municipal, ar fi vorbit deja cu oamenii în calitate de primar general.

Liberalul Dorin Chirtoacă şi comunistul Igor Dodon se vor confrunta la 19 iunie în cel de-al doilea tur de scrutin pentru Primăria Chişinăului, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală (CEC) după numărarea tuturor voturilor. Rezultatele finale arată că Dodon a obţinut 48,07 % din voturi, în timp ce liberalul Chirtoacă a primit 46,51 % din sufragii.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

ASF secretizează ilegal informații despre piața asigurărilor

Transportatorii din România, reprezentați de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR), au depus o solicitare către Guvern pentru a obliga Autoritatea de Supraveghere...

IPS Teodosie, urmărit penal de DNA

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de DNA, pentru cumpărare de influență, a anunțat Direcția Națională Anticorupție. Alături de IPS Teodosie, este urmărit penal,...
Ultima oră
Pe aceeași temă