0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportDocument PSD: Băsescu, "dictator paranoic"

Document PSD: Băsescu, “dictator paranoic”

“Regimul Băsescu” e un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii ’50, cu un “dictator paranoic”, se arată într-un document discutat în şedinţa PSD, conform Mediafax.

“Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii ’50! Cu un «dictator» paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice”, se menţionează în documentul discutat în şedinţa de luni a BPN al PSD şi obţinut de Mediafax.

Citeşte şi: VIDEO. Ponta: PSD va sprijini un preşedinte arbitru, nu jucător

Potrivit documentului citat, PSD îşi propune să dărâme “cărămidă cu cărămidă” ce a rămas din “regimul politic Traian Băsescu”.

“În 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internaţională şi persecuţie sistematică a adversarilor politici. (…) Singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD (…)”, se arată în documentul citat.

Documentul are o secţiune separată intitulată “Un nou preşedinte diferit de modelul Traian Băsescu”.

“România are nevoie de un preşedinte opus modelului Traian Băsescu, un arbitru şi nu jucător, un pacificator şi nu un războinic, un unificator şi nu un dezbinător, un preşedinte total opus modelului Băsescu”, se menţionează în document.

Citeşte şi: Ponta: USL trebuie să schimbe regimul Băsescu

Potrivit sursei citate, viitorul preşedintele nu trebuie “să mai folosească frica şi şantajul pentru a-şi impune deciziile” şi nu trebuie “să-şi mai folosească funcţia pentru a-şi îmbogăţi familia, a-şi răsplăti slugile incompetente cu funcţii de consilieri şi a construi partide nedemocratice pentru favorite şi favoriţi”.

De asemenea, viitorul şef de stat nu trebuie “să mai pună mereu povara crizelor pe umerii românilor în timp ce camarila sa continuă să se îmbuibe din bani publici”, dar nici să “mai folosească banii şi funcţiile publice pentru stimularea şi răsplata adulatorilor săi oficiali din media”.

“România are nevoie de un preşedinte care să ne reprezinte cu demnitate în Europa şi în lume, nu ca un arendaş gata să-şi chinuie şi abuzeze ţăranii de pe moşie doar ca să intre în graţiile stăpânului, să aprecieze şi respecte simbolurile şi valorile noastre naţionale şi să ne unească la greu şi la bine, să fie capabil de dialog şi toleranţă faţă de cei care au alte opinii sau obiective decât el însuşi”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit sursei citate, pentru “obiectivul naţional” de a-l înlocui pe Traian Băsescu la Preşedinţia României, PSD îşi propunse să colaborze “onest” cu toate partidele democratice din ţară, în special cu aliaţii săi, UNPR, PC şi PNL.

“USL s-a format ca adversar natural al regimului Băsescu şi trebuie să nu abandoneze acest obiectiv. Grupul minorităţilor naţionale, UDMR, PPDD şi chiar PDL trebuie să fie parteneri în acest proiect naţional. Cu toţii s-au săturat de Traian Băsescu, de modul abuziv în care acţionează, de şantajele sale cu dosare şi de linşajul mediatic la care îşi supune adversarii”, se mai arată în documentul citat.

Cele mai citite

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă