29.8 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
AcasăSportDOCUMENT. Ponta acuză DNA că manipulează opinia publică. Ce i-a răspuns DNA

DOCUMENT. Ponta acuză DNA că manipulează opinia publică. Ce i-a răspuns DNA

Fragmentul de document este opinia expertului lui Dan Șova, Florin Dobre, nu rezultatul expertizei care constată prejudiciul de peste 51.000 lei. Specialiștii spun că e minciună prin omisiune. De altfel, DNA a confirmat acest lucru la solicitarea României Libere. Redăm răspunsul DNA:

Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor Viorel este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unuia dintre experţii inculpaţilor, respectiv expertul  desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză.

Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 şi următoarele CPP.

Expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei, aşa cum se arată în comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro.

Menţionăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conţine 29 de file şi 8 anexe„, se arată în precizările venite de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

***

După ce DNA a anunţat că prejudiciul în cazul dosarului penal al premierului Ponta se ridică la valoare de 51.321,80 lei, premierul a postat, miercuri, pe contul său de Facebook varianta sa despre valoarea prejudiciului. Ba mai mult, premierul a ataşat un document în care se arată că s-a plătit către statul român mai mult decât prejudiciul calculat de procurorii anticorupţie.

CITEŞTE ŞI  Victor Ponta a ajuns DIN NOU la DNA. Ce arată noua expertiză DNA privind prejudiciul produs de premier

Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite – din expertiză făcută în dosarul meu se arată că SCÂ ” Sova și Asociații” și-a dedus cheltuieli în bază contractului cu mine de 51.321 ron / și se arată deasemenea că au fost plătite taxe și impozite de către „Cabinet Avocat Ponta Victor în sumă de 53.000 lei !!!!! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plată celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul român care a încasat în plus 2.000 ron!!!!  
Atașez copia după această constatare și cred că nu mai este nimic de comentat! 
– și sechestrul a fost pus în data de 13 iulie, nu azi ( cum în mod eronat a apărut în presă)!
„, a scris Ponta pe Facebook.

 

 

 

Cele mai citite

Caniculă în toată țara. Județele, sub cod portocaliu sau galben. HARTA

Nouă judeţe din vestul, nordul - vestul şi centrul ţării se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă de astăzi până vineri, potrivit unei...
00:01:21

Suedia, Turcia și Finlanda semnează un memorandum la summitul NATO

Suedia, Turcia și Finlanda au semnat un memorandum care abordează preocupările Turciei, deschizând calea pentru aderarea la NATO a celor două țări nordice, la...

Piloții cursei înarmărilor n-au testele la zi

Pentru prima oară în istoria Alianței Nord Atlantice, 300.000 de militari din Europa vor fi puși în alertă. Anunțul a fost făcut la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă