TRANZACȚIE. Suporterii „alb-roșilor” dețin deja 20% din club

Dinamo, la un pas să fie preluată de fani

Suporterii lui Dinamo sunt foarte aproape de preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță, care a fost lăsat, din nou, cu ochii în soare de investitorii spanioli.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

13.07.2020 - 20:05

Telenovela vânzării echipei din „Ștefan cel Mare” este aproape de final, după ce reprezentanții Programului DDB (Doar Dinamo Bucureşti) s-au înțeles cu patronul Ionuț Negoiță în privința preluării clubului fondat la 1948. Suporterii „câinilor” au anunţat că au semnat un memorandum prin care soarta grupării poate trece în mâinile lor.

Aceștia consideră că sunt singurii care pot pune capăt crizei pe care Dinamo o traversează. Epoca Negoiță ar putea apune în curând, după ce reprezentanţii DDB şi cei ai actualului acţionar majoritar au semnat documentul care prevede că acesta trebuie să le pună la dispoziție suporterilor toate actele necesare pentru o analiză a situației financiare din club. Apoi, după finalizarea auditului financiar, ale cărui rezultate vor fi comunicate suporterilor acţionari, aceştia vor decide prin vot, pe platforma www.programdd.ro, destinul clubului. Până la finalizarea acestui proces, Programul DDB va avea exclusivitate în negocierile pentru preluarea formației din „Groapă”.

În acest moment, suporterii dinamoviști dețin 20% din acțiuni, reușind să preia un nou pachet la începutul acestei luni, după un împrumut acordat clubului, din care au fost plătite salariile jucătorilor. Practic, Dinamo supraviețuiește grație celor aproape 8000 de fani care au cotizat, prin intermediul DDB, cu 574.000 de euro, bani din care s-au plătit salariile, cheltuielile urgente şi s-a obţinut licenţa. Printre cei care au donat bani sau au devenit membri cotizanţi ai proiectului se numără Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Cristian Borcea, Cornel Şfaiţer, Ionuţ Nedelcearu, Nicolae Stanciu, George Ţucudean, Cosmin Moţi, Dorin Rotariu, Dragoş Grigore, Vlad Munteanu, Paul Anton, Ştefan Radu, Dario Bonetti sau Ion Crăciunescu.

Dacă vor reuși să preia pachetul majoritar de acțiuni, fanii vor să-l readucă în „Ștefan cel Mare” pe Mircea Rednic, antrenorul cu care Dinamo a cucerit ultimul campionat, în 2007.

Comentarii