14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Dinamo, interzisă în Liga Campionilor

Dezamăgire maximă în rândurile handbaliștilor de la Dinamo. După ce actualul sezon din Liga Zimbrilor a fost încheiat fără a i se acorda titlul de campioană, gruparea alb-roșie a primit o nouă veste teribilă. Cu toate că nu a cunoscut gustul înfrângerii în stagiunea actuală a Ligii Campionilor, formația din „Ștefan cel Mare” a fost informată că Federația Europeană de Handbal (EHF) nu i-a acordat wild-card-ul pentru prezența în cea mai importantă competiție continentală.

Echipa antrenată de Constantin Ștefan nu reuşit să obţină o nominalizare între cele 16 grupări care vor juca în viitorul sezon al Ligii, locul dinamoviștilor fiind luat de ucrainienii de la HC Motor Zaporoje.

După această decizie controversată, omul care conduce destinele campioanei României la handbal, Daniel Georgescu, a acuzat Federația Europeană de interese ascunse. „Gazprom e în spatele celor de la Motor Zaporoje, pe care ei i-au ales. Unde e transparența EHF? Sunt niște criterii clare acolo, se pot face punctaje. Să ne arate și nouă de ce au fost preferați ucrainienii? Că au făcut 4 puncte în 14 meciuri jucate în Liga Campionilor sezonul trecut”, a declarat oficialul dinamovist.

Pe de altă parte, pe tabloul feminin, România va avea, pentru al doilea an la rând, două echipe, după ce Comitetul Executiv al EHF a aprobat cererea celor de la CSM București pentru viitorul sezon al Ligii. Cealaltă echipă calificată este SCM Râmnicu Vâlcea, campioana din sezonul 2018-2019 şi prima clasată în ediţia 2019-2020 la momentul îngheţării competiţiei.

Sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor la handbal masculin se va desfăşura după un nou sistem, cu doar 16 echipe, împărţite în două grupe de câte opt, meciurile urmând să se desfăşoare începând din 16-17 septembrie. Dinamo va juca doar în European Handball League, direct în faza grupelor.

Ultima oră
Pe aceeași temă