15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDinamo, în optimile Champions League

Dinamo, în optimile Champions League

Formația din Șoseaua Ștefan cel Mare a învins Sporting Lisabona, scor 26-24 (14-12), în manşa retur din barajul pentru optimi. Adversara dinamoviştilor în optimi va fi Paris Saint-Germain HB.

Principalii marcatori ai partidei au fost Asoltanei 7 goluri, pentru Dinamo, respectiv Ghionea 5 reuşite, pentru Sporting.

În minutul 18, dinamovistul Ante Kuduz a fost eliminat direct cu cartonaş roşu, pentru un fault în apărare asupra portughezului Carneiro. Zece minute mai târziu a primit roşu şi pivotul Frade, de la Sporting, pentru un fault nesportiv la Mousavi.

În tur, Dinamo a câştigat cu 26-25 (13-9), iar cu dubla victorie obţine calificarea în optimile de finală, pentru prima dată în istoria sa.

Extrema dreapta Valentin Ghionea, de la Sporting, a fost şi jucătorul lui Dinamo Bucureşti.

În optimi, campioana României se va duela cu echipa de pe locul 2 în grupa principală A, adică Paris Saint-Germain HB, cu meciuri eliminatorii, programate între 18-22 martie (turul) şi 25-29 martie (returul).

Cealaltă echipă calificată din baraj în optimi este Orlen Wisla Plock (32-25 şi 19-24 cu Bidasoa Irun).

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti a cedat ambele manşe din baraj cu Sporting, la doar un gol diferenţă (31-32 şi 26-27), ratând faza optimilor de finală în Liga Campionilor.

În optimile de finală a mai ajuns HCM Constanţa, în sezonul 2009-2010, însă formatul competiţiei era altul în acea perioadă, cu calificare direct din faza grupelor, fără baraj.

În sezonul 2019-2020, Dinamo este a patra echipă românească ce trece de grupe în cupele europene, după cele feminine SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti (sferturile Ligii Campionilor) şi Gloria Bistriţa (sferturile Cupei EHF).

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă