14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Dinamo, eliminată din Liga Campionilor

Cea mai mare performanță din ultimii ani a handbalului masculin românesc este umbrită de pandemia mondială de coronavirus. Ascensiunea „dulăilor” în cea mai prestigioasă întrecere continentală a fost stopată de EHF, care a hotărât că meciurile reprogramate pentru luna iunie nu mai pot avea loc din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele țărilor europene.

Dinamo trebuia să joace în optimile de finală ale Ligii Campionilor, o premieră pentru campioana României, contra francezilor de la Paris Saint-Germain. Însă, prin prisma crizei provocate de răspândirea virusului Covid-19, EHF a decis finalizarea sezonului european 2019/2020 în cel mai bun mod posibil, astfel că meciurile rămase din optimile de finală ale Ligii Campionilor și din sferturile de finală au fost anulate, iar competiția își va decide campioana în decembrie. Turneul Final Four al Ligii Campionilor va avea loc la Koln pe 28 şi 29 decembrie, iar cele patru echipe calificate, conform clasării din faza grupelor A şi B, sunt Barcelorna, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel şi Telekom Veszprem HC.

Primul care a comentat pe marginea acestei decizii a fost căpitanul bucureștenilor, Dan Savenco. El a explicat că simte că i-a fost luată toată munca din acest sezon prin această eliminare la „masa verde”. „E dureros, ce să mai discutăm, pentru că suntem singura echipă care nu am pierdut niciun meci. Ne-au luat toată munca şi tot ce am realizat până acum. Să nu pierzi niciun meci în Champions League şi să fii eliminat la masa verde e extrem de dureros pentru noi, pentru clubul Dinamo, pentru suporteri şi pentru tot handbalul românesc. Sezonul ăsta nu ne-a bătut nimeni, dar uite că ne-a eliminat un virus˝, a spus Savenco, cel care în această perioadă lucrează ca agent de poliție.

De asemenea, au fost anulate şi meciurile din Cupa Challenge la masculin, în care România avea două reprezentante în sferturi, CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, şi Potaissa Turda.

Totuși, EHF ne-a dat și o veste bună. Naţionala feminină de handbal a României a fost calificată direct la EURO 2020, programat în decembrie, în Norvegia şi Danemarca, după ce restul meciurilor din preliminarii au fost anulate.

Ultima oră
Pe aceeași temă