6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDinamo amenință cu retragerea din campionat

Dinamo amenință cu retragerea din campionat

După ce Federaţia Română de Handbal (FRH) a decis ca din sezonul următor cluburile masculine de handbal din România să poată legitima maximum trei jucători extracomunitari, oficialii lui Dinamo, formație calificată în optimile de finală ale Champions League, au anunțat că se gândesc foarte serios să retragă echipa din campionatul intern.

Cu 9 jucători extracomunitari în lot, „dulăii” vor fi loviți din plin de hotărârea FRH, fiind nevoiți ca din vară să se despartă de 6 dintre aceștia. Ovidiu Semen, team-managerul dinamoviștilor, amenință că, în aceste condiții, formația alb-roșie s-ar putea muta în campionatul din Ungaria. „Dacă nu se reușește schimbarea acestei decizii, ne gândim ca din sezonul viitor să nu mai participăm în campionatul românesc și să participăm într-unul dintre campionatele din țările vecine, cel mai probabil în Ungaria. De ce acolo? Avem un lobby foarte bun, după ce Marian Cozma a jucat ani buni acolo. Avem și o relație foarte bună cu clubul Veszprem. Am luat deja legătura cu federația maghiară și încercăm să găsim o soluție”, a spus Semen.

Pe de altă parte, preşedintele CS Dinamo, George Cosac, a declarat că gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare va ataca în instanță decizia federației. „Cu siguranţă nu vom renunţa să luptăm împotriva acestei decizii injuste ce ne afectează şi vom merge să ne găsim dreptatea în instanţă”, a declarat Cosac.

Alexandru Dedu, președintele FRH, susține că nu se va schimba nimic și a motivat că decizia este una în folosul handbalului românesc. În plus, a mai precizat că Dinamo a fost singurul club din România care s-a plâns de problema extracomunitarilor: „În afară de Dinamo, nimeni nu a spus că are vreo problemă, trebuie să fie o limită suportabilă astfel încât sportivii români să cotinue să aibă şanse să joace în campionatul românesc”.

Dinamo este calificată în optimile de finală ale Champions League, acolo unde va da piept cu „coloșii” de la PSG. Partida tur se joacă pe 22 martie, la București, iar returul se va disputa la Paris, pe 28 martie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă