19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHandbalDin nou înfrângere pentru naționala feminină de handbal a României de către...

Din nou înfrângere pentru naționala feminină de handbal a României de către echipa Danemarcei: 32-27

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Danemarcei, cu scorul de 32-27 (13-10), sâmbătă, la Odense, într-un meci din Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European – EHF EURO 2022.

Danezele veneau după o victorie obţinută la Mioveni, chiar mai clară, cu 35-28.

Tricolorele au deschis scorul, dar au primit apoi cinci goluri la rând. Ecartul maxim al danezelor în prima repriză a fost de cinci goluri, dar România a reuşit apoi să se apropie la o singură lungime, 10-9 (min. 23). La pauză, Danemarca a condus cu 13-10, iar după pauză a dus diferenţa la opt goluri (24-16, 25-17). Scorul final a fost de 32-27, iar pentru România decisive vor fi partidele cu Austria şi Feroe.

Danemarca a obţinut calificarea în urma acestui succes, conform agerpres.ro.

Naționala feminină de handbal a României a pierdut la echipa Danemarcei, fără a o avea pe Neagu în lot

Pentru echipa antrenată de Adrian Vasile, în care nu a evoluat Cristina Neagu, au înscris Sorin Tîrcă 7 goluri, Bianca Bazaliu 5, Crina Pintea 7, Nicoleta Dincă 2, Alexandra Subţirică Iovănescu 2, Elena Dache 1, Andra Liviana Moroianu 1, Lorena Ostase 1, Alexandra Dindiligan 1.

Daciana Hosu a apărat 7 şuturi (24,14%), iar Diana Ciucă a parat 3 aruncări (23,08%).

Golurile gazdelor au fost reuşite de Larke Nolsoe Pedersen 6, Kristina Jorgensen 7, Mie Enggrob Hoejlund 4, Cecilie Hoejgaard Brandt 3, Mette Tranborg 2, Louise Katharina Burgaard 2, Kathrine Brothmann Heindahl 2, Rikke Iversen 2, Michala Elsberg Moeller 1, Anne Mette Hansen 3.

Althea Rebecca Reinhardt a avut 9 intervenţii, încheind cu un procentaj de 26,47%.

Au arbitrat francezii Said Bounouara şi Khalid Sami, iar delegat EHF a fost islandezul Gudjon L. Sigurdsson.

Sâmbătă are loc şi meciul dintre echipele Austriei şi Insulelor Feroe.

Danemarca ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 3 puncte, Austria, 3 puncte, Feroe, 0 puncte. Primele două clasate se califică la turneul final.

România va juca pe 20 aprilie cu Feroe, la Torshavn, iar pe 24 aprilie va întâlni Austria, la Râmnicu Vâlcea.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă