Diego Simeone: „Această echipă a lui Liverpool va intra direct în istorie”

Antrenorul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui FC Liverpool, înaintea primei manşe a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, susţinând că datorită formei din acest sezon ''cormoranii'' vor intra direct în istorie.

Share

Rl online 0 comentarii

18.02.2020 - 12:29

Liverpool revine marţi pe stadionul Wanda Metropolitano, scena triumfului ''cormoranilor'' din finala Ligii Campionilor disputată în luna iunie 2019, neînvinsă în Premier League după 26 de meciuri.

Atletico, în schimb, are o evoluţie sinuoasă şi ocupă doar locul 4 în La Liga, fiind prinsă într-o bătălie pentru a prinde un loc de Liga Campionilor şi în sezonul viitor.

''Îmi amintesc de Dortmund-ul lui Klopp, care este similar cu Liverpool. Erau competitivi, dar cu jucătorii pe care îi are acum joacă într-un mod diferit. Am vorbit mereu de marile echipe ale timpului şi această echipă a lui Liverpool va intra direct în istorie. Îmi place această echipă pentru că joacă direct, dar pot schimba şi registrul de joc şi admir asta'', a declarat Simeone la conferinţa de presă dinaintea meciului.

Atletico vine după o remiză cu Valencia (2-2), vineri, în La Liga, în timp ce Liverpool a învins-o, sâmbătă, în deplasare pe Norwich (1-0).

''Înfruntăm o echipă mare, cu un antrenor diferit de cel de la Valencia, cu un excelent joc poziţional şi care a progresat în fiecare an la club. Deşi l-a pierdut pe Coutinho, echipa este şi mai puternică şi asta spune mult despre club şi jucătorii de aici'', a adăugat tehnicianul argentinian.

Simeone nu-l va putea utiliza pe atacantul portughez Joao Felix, dar în schimb a revenit Diego Costa, care nu a mai jucat din noiembrie din cauza unei hernii. Pe când juca la Chelsea, Costa a înfruntat Liverpool de patru ori şi a marcat două goluri.

Portarul Jan Oblak, un jucător crucial pentru Atletico, a admis că Liverpool este mare favorită, dar crede în şansa echipei sale: ''Cred că o echipă care nu a pierdut niciun meci în acest sezon este favorită. Dar asta nu înseamnă că nu vom lupta şi le vom permite să facă ce vor. Vrem să facem cel mai bun joc al sezonului şi să fim într-o poziţie bună înainte de manşa secundă, dar ştim că trebuie să dăm totul contra unui echipe ca Liverpool. Orice rezultat e posibil şi nu are rost să ne gândim la ce se poate întâmpla sau nu, mai degrabă vrem să jucăm cât de bine putem''.

Comentarii