33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSportDiaconescu: Avem o răsturnare de situaţie. Noi am putea semna azi şi...

Diaconescu: Avem o răsturnare de situaţie. Noi am putea semna azi şi plăti în februarie 2013

Dan Diaconescu, aflat luni la sediul Ministerului Economiei ca să semneze contractul de privatizare al Oltchim, a declarat că a vorbit cu ministrul Economiei despre contractul de privatizare.

”Am fost în biroul ministrului Chiţoiu, noi am cerut această întâlnire, am vorbit aproximativ 90 de minute cu domnia sa”, a declarat Diaconescu.

Diaconescu a subliniat că ministrul Economiei i-a prezentat scuze pentru că s-a sugerat că nu are bani să plătească acţiunile combinatului.

Totodată, Diaconescu a explicat că ministrul Chiţoiu nu a ”ştiut ce s-a întâmplat în acea sală de negocieri în ultima săptămână”.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu le-a spus jurnaliştilor că i-a prezentat ministrului o cerere referitoare la plata salariilor angajaţilor de la combinat.

”Am prezentat ministrului această cerere care are legătură cu salariile, mai concret ce vom face cu banii pe care îi vom ridica din banca din Bucureşti. Am reiterat dorinţa de a aduce banii cash, în saci. Ministrul ne-a rugat să nu facem acest lucru, aşteptăm transferul banilor. Sindicatele sunt doritoare ca noi să aducem banii în combinat. Abia mâine vor putea ei lua o decizie despre felul în care vom putea noi plăti salariile. Am discutat cu Chiţoiu ca să dau un fel de credit, un avans sau să fac o donaţie pentru salarii.(…)”, a adăugat Diaconescu.

Diaconescu i-a cerut ministrului Economiei, în cadrul întâlnirii de luni, ”să participe în mod oficial la negocieri”.

Întrebat de jurnalişti dacă poate dovedi existenţa banilor pentru plata acţiunilor, Diaconescu a precizat că ” e sigur că mai are şi alţi bani. Noi am putea semna azi şi plăti în februarie 2013”.

Referitor la data semnării contractului, Diaconescu a explicat că în contract nu este stipulat un termen, ”nu există data de 1 octombire, nu se spune nicăieri de 10 zile lucrătoare (..)”.

”Hai să repornim chiar mâine combinatul”, a conchis Diaconescu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă