Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dezvăluirile unui ciclist belgian despre consumul suplimentelor cu corpuri cetonice

Căţărătorul belgian Laurens De Plus, de la echipa Jumbo Visma (Olanda), care a admis public consumul de suplimente cu corpuri cetonice în pluton, a dezvăluit că acestea au un gust de gin-tonic.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2019 - 17:28

În vară, mai multe echipe au recunoscut utilizarea suplimentelor cu corpuri cetonice, un produs legal, ce nu figurează pe lista interzisă a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), dar care sunt controversate, pentru că efectele pe termen lung asupra sportivilor nu sunt cunoscute deocamdată.

Laurens De Plus a vorbit pentru prima oară deschis despre aceste cetone, cu gust de gin-tonic: ''Trebuie doar să anunţi că le doreşti. Echipa organizează totul şi le include în planul vostru. Au gust de gin-tonic, cu un pic de imaginaţie, dar nimeni nu se dă în vânt după ele. Nu sunt folosite de toată lumea. Eu nu am nicio problemă să vorbesc despre asta. Sunt mulţumit şi fericit că utilizarea lor nu se transformă în ceva isteric. Oricine le poate cumpăra. Doar modul în care este utilizat acest produs poate face diferenţa''.

Corpurile cetonice, un produs natural din ficat, au rolul de carburant pentru organism în timpul efortului, menajând rezervele de glucide şi limitând producţia de acid lactic.

Studiile efectuate de AMA/WADA nu au revelat că aceste suplimente cu corpuri cetonice ajută la creşterea performanţei, în timp ce Richard Plugge, manager al echipei Jumbo-Visma, susţine că pot fi utilizate ca nişte nişte vitamine.

Medicul echipei AG2R La Mondiale, Eric Bouvat, trage un semnal de alarmă, prin faptul că utilizarea cetonelor nu este supusă niciunui protocol în timpul curselor şi că fiecare le utilizează după bunul plac.

Comentarii