Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deținătorul drepturilor TV din Liga 1 pune presiune pentru reluarea campionatului

Deţinătorul drepturilor de televizare a partidelor din Liga I, EAD.RO Interactive, a trimis o notificare la Liga Profesionistă de Fotbal prin care avertizează că în cazul în care campionatul intern de fotbal nu se va relua va solicita LPF şi cluburilor daune.

Share

Rl online 0 comentarii

01.05.2020 - 10:54

"LPF a primit ieri după-amiază o notificare din partea EAD.RO Interactive, partenerul media al Casa Liga 1. Prin intermediul acestui document, reprezentantul legal al companiei, dl. Orlando Nicoară, a subliniat încă o dată importanţa finalizării actualului sezon prin disputarea tuturor jocurilor rămase din cadrul competiţiei Casa Liga 1. Totodată, am fost informaţi că, în măsura în care acest lucru nu se va putea realiza, EAD.RO Interactive va solicita LPF şi celor 14 cluburi din Casa Liga 1 returnarea unei părţi din totalul sumelor plătite cu titlu de avans, plata de daune interese şi renegocierea contractului", se arată într-un comunicat al LPF, semnat de secretarul general Justin Ştefan.

Oficialul LPF precizează că atât liga, cât şi cluburile din Liga I, doresc reluarea întrecerii, dar doar cu acordul autorităţilor: "Am înaintat notificarea către Departamentul Juridic al LPF, cu solicitarea de a formula cât mai rapid un răspuns din partea instituţiei noastre. Aşa cum am transmis în mod repetat, atât LPF, cât şi cluburile membre, doresc reluarea competiţiei Casa Liga 1, suspendarea disputării acestei competiţii şi eventuala întârziere a reluării acesteia fiind total independente de voinţa noastră. Totodată, dorim să subliniem, ca de fiecare dată, că nu vom întreprinde nicio acţiune fără sprijinul total al autorităţilor guvernamentale şi vom ţine cont de toate recomandările medicale primite de la instituţiile din domeniul sănătăţii".

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) anunţase, vineri, că va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I după încheierea stării de urgenţă.

La jumătatea lunii martie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, declara, pentru AGERPRES, că a discutat cu deţinătorul drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, Orlando Nicoară, în privinţa derulării contractului, precizând că nu există niciun fel de problemă în ciuda faptului că derularea campionatului a fost întreruptă în urma crizei coronavirusului.

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EAD.RO, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei data de 5 iunie.

Comentarii

loading...