15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDeținătoarea trofeului, eliminată din Champions League

Deținătoarea trofeului, eliminată din Champions League

După ce în tur se impuseseră cu scorul de 1-0, spaniolii au reușit o nouă victorie, chiar în Anglia, pe Anfield Road, cu 3-2.

Madrilenii au început în forță, iar Diego Costa a ratat prima șansă de gol în secunda 14, apoi Oblak a făcut minuni în poarta oaspeților. Wijnaldum, Salah și Oxlade-Chamberlain s-au lovit de intervențiile portarului sloven, care a fost unul dintre artizanii calificării lui Atletico în sferturi.

Chiar înaintea pauzei, elevii lui Klopp au deschis scorul. Wijnaldum a marcat cu capul, lăsat singur de fundașii spanioli. În mitanul secund, portarii au fost la înălțime. Oblak a ținut-o în viață pe Atletico, iar Adrian a reușit o dublă paradă spectaculoasă.

„Cormoranii’” au irosit o nouă şansă de a-şi dubla avantajul în minutul 67, când Robertson a trimis mingea cu capul în bara transversală.

În pofida forcing-ului din final, englezii nu au putut să marcheze golul izbăvitor, iar partida a intrat în prelungiri, acolo unde a început nebunia.

Firmino a lovit primul, după centrarea lui Wijnaldum, iar campioana Europei era la un pas de sferturi. Reacția madrilenilor a fost incredibilă, iar Marcos Llorente, jucătorul sosit anul trecut de la rivala Real, a marcat o „dublă” și a rezolvat ecuația calificării pentru formația lui Simeone.

Atletico a dat lovitura de grație în ultimile clipe ale meciului, prin Alvaro Morata, care a finalizat cu gol un contraatac ca la carte.

„Ne-am apărat cu toții până la moarte și când întreaga echipă se implică, se întâmplă astfel de lucruri. Să marchez și să ne calificăm mai departe este un sentiment care nu poate fi descris”, a fost declarația eroului spaniolilor, Marcos Llorente, imediat după încheierea jocului.

Rămâne de văzut care va fi adversara lui Atletico în sferturile Champions League, având în vedere că partidele Juventus – Lyon și Barcelona – Napoli, cel mai probabil, vor fi amânate din cauza coronavirusului.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă