7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportDeputatul PSD, Eugen Nicolicea: Liviu Dragnea are drept de veto în privinţa...

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea: Liviu Dragnea are drept de veto în privinţa propunerii legislative privind referendumul

Șeful PSD, Liviu Dragnea, are drept de veto în privinţa propunerii legislative care modifică Legea referendumului, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea. Deputatul social-democrat a mai subliniat că îi va înainta liderului de partid forma finală a propunerii săptămâna viitoare, potrivit Mediafax.

„După ce vom avea o formă finală (a propunerii legislative, n.r.) o vom depune la grup (grupul parlamentar al PSD, n.r.). Preşedintele de partid este domnul Dragnea şi are un cuvânt foarte important de spus, ca să nu zic că are şi drept de veto, da? Dacă nu am o formă finală, nu am ce-i prezenta domnuui Dragnea”, a spus Nicolicea, miercuri, după organizarea unei a doua runde de dezbateri asupra acestei propuneri.

El a spus că va transmite forma finală a propunerii legislative la grupul PSD şi lui Dragnea cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Evident că la grup, după ce ai o formă finală, o prezinţi, nu prezinţi altceva, şi noi deocamdată nu am făcut o astfel de propunere. Probabil că săptămâna viitoare, când găsim o formă finală, o vom da grupului, iar grupul va analiza dacă o va susţine sau nu”, a spus Nicolicea.

Nicolicea a mai adăugat că a încercat să facă o consultare preliminară asupra acestei propuneri legislative.

„Ceea ce am încercat noi e altfel decât s-a făcut până acum, adică o consultare preliminară ca să luăm păreri şi puncte de vedere de la toată lumea şi să venim cu o propunere îmbunătăţită de la început”, a spus Nicolicea.

Solicitat să comenteze prezenţa slabă la aceste dezbateri, Nicolicea a spus: „Era una dintre concluziile pe care trebuie să le tragem cu privire la organizarea de dezbateri – toată lumea a invocat dezbateri, dezbateri, transparenţă, transparenţă şi când o faci, iată transparenţa, e atât de transparent că nu e nimeni în sală”.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă