3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSportDeputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament

Deputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a anunțat, miercuri, că deputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament, informează Agerpres.

“Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniță Ion cu 1 aprilie 2015 am luat act de această demisie în ședința publică de astăzi 1 aprilie”, a declarat Valeriu Zgonea, în plenul Camerei Deputaților.

Plenul Camerei Deputaților urmează să vacanteze postul de deputat al lui Ion Diniță în ședința de vot final de miercuri.

Ion Diniță a fost ales deputat în Circumscripția electorală 8 Brașov, Colegiul uninominal nr. 7.

Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie 2014 referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Anchetatorii îl acuză pe Diniță de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță a fost aprobată pe 18 noiembrie de plenul Camerei Deputaților cu 274 voturi pentru și 55 împotrivă.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...

Frigul lasă urme vizibile asupra părului, pielii și chiar a… dinților

În perioadele de trecere de la toamnă la iarnă, cu scăderea bruscă a temperaturii, părul, pielea, dar și dinții au de suferit. Părul Frigul...
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă