2.1 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportDemisie la Cotroceni

Demisie la Cotroceni

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca demisia lui Theodor Stolojan din functia de consilier prezidential este un lucru firesc si normal, iar vicepresedintele democrat Cezar Preda a sustinut ca “toata lumea se astepta” ca fostul lider PNL sa plece de la Cotroceni.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a acuzat ca demisia lui Theodor Stolojan din functia de consilier prezidential rezolva “doar o jumatate de problema”, iar proiectul sau de platforma liberala ramane bantuit de suspiciunea ca este un cal troian al lui Basescu.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca demisia lui Theodor Stolojan din functia de consilier prezidential arata ca acesta “respecta anumite principii”. “Daca vrei sa faci politica, daca vrei sa te implici in activitatea unui partid, esti incompatibil cu calitatea de consilier prezidential”, a spus liderul UDMR.

Theodor Stolojan a ales sa anunte ca demisioneaza din functia de consilier prezidential luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate. Stolojan, care a povestit ca a avut si acum o luna o discutie cu Traian Basescu in care i-a explicat intentiile sale politice, a precizat ca l-a informat pe presedintele Traian Basescu, la intoarcerea acestuia de la Belgrad, in legatura cu decizia de demisie. Impreuna au convenit ca Stolojan sa ramana la Cotroceni pana la 1 noiembrie. Gestul sau a avut loc dupa numai o zi de la momentul in care, impreuna cu Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Radu F. Alexandru, Mircea Iustian, a lansat, la Pitesti, un proiect de platforma liberala pentru unitatea fortelor politice de dreapta. S-a dorit o replica pentru cei care-l acuzau ca se agata de scaunul de la Cotroceni.
Theodor Stolojan a declarat ca i-a explicat presedintelui ca plecarea a devenit “un lucru normal” prin angajarea sa in sustinerea propunerii de platforma liberala, inclusiv prin dese deplasari in teritoriu, fapt care i-ar afecta munca.
“Am asteptat ca presedintele sa se intoarca din Serbia si am solicitat ca sa avem o discutie, i-am aratat ca angajarea mea in sustinerea propunerii de platforma ar excede deja sfera activitatilor care nu ar afecta activitatea mea la Cotroceni, munca mea in Administratia Prezidentiala. Prin aceasta solutie am demonstrat, contrar spuselor unor analisti si chiar ale unor ziaristi, ca iau decizia corecta. Si mie, si presedintelui ne pare rau pentru aceasta situatie”, a spus Stolojan.
El a precizat ca de comun acord cu presedintele a decis sa nu recurga la perioada de 30 de zile pe care Administratia Prezidentiala ar fi putut sa i-o ceara pana la gasirea unui inlocuitor, astfel incat termenul va fi de 15 zile, pana la 1 noiembrie.
Theodor Stolojan a afirmat ca va acorda pana la 1 noiembrie atentie activitatii sale in cadrul Presedintiei. Acesta a precizat ca dupa 1 noiembrie el si ceilalti sustinatori ai platformei vor organiza dezbateri in tara in legatura cu proiectul, vor vedea aderenta demersului lor si apoi vor decide “care va fi calea de urmat”.
“Este o plecare si va spun ca nu mi-a fost usor sa iau aceasta decizie, respectiv de a ma implica in aceasta activitate politica mult mai mult decat am facut-o pana in prezent. Consider si o repet, pentru mine este o onoare sa fac parte din echipa domnului Traian Basescu, consider ca dansul este un presedinte bun si foarte bun pentru Romania. Insa activitatea pe care am inceput-o iarasi are mare importanta pentru Romania si pentru romani”, a declarat Stolojan. “M-am intors in politica”, a anuntat fostul presedinte al PNL si initiator al platformei pentru unificarea fortelor de centru-dreapta.

“Dansul, credincios bunului-simt…”

Traian Basescu a anuntat, ieri, la Targu Mures ca Theodor Stolojan va ramane in functia de consilier economic si de buget pana la data de 1 noiembrie. “Daca ar fi fost consilier politic n-as fi avut o problema, pentru ca, in probleme de politica, poate ma descurc mai bine decat in altele. Fiind vorba de consilier economic si de buget, care este in dezbatere, am convenit amandoi sa ramana pana la 1 noiembrie. Functia de consilier prezidential este functie de ministru, iar timpul de continuare a serviciului este de 30 de zile”, a mai spus Basescu. Presedintele a spus ca are mai multe variante pentru succesorul lui Stolojan. Basescu a apreciat ca Stolojan si-a dat demisia pentru a se putea implica in clarificarile din PNL. “Dansul, credincios bunului-simt, a ridicat problema afectarii institutiei prezidentiale prin implicarea sa, pentru ca a luat decizia sa se implice in clarificarile din PNL. Am fost amandoi de acord ca poate fi afectata institutia prezidentiala si a depus demisia sa din functie”, a spus Basescu. Traian Basescu s-a aflat ieri la Targu Mures pentru a acorda drapelul de lupta batalionului pentru operatiuni speciale “Vulturii”. Tot in timpul ceremoniei, Basescu i-a conferit sergentului Laurentiu Serban medalia “Serviciul Credincios clasa I pentru razboi”. Acesta din urma face parte din unitatea targumureseana 1010 si a fost ranit, anul acesta, in Afganistan in timp ce se afla intr-o misiune de patrulare.

Cele mai citite

MAE avertizează că de joi în Italia sunt organizate greve în sectorul feroviar

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează că, începând de joi, 30 noiembrie, în Italia sunt organizate greve naţionale în sectorul transportului feroviar, potrivit stirileprotv.ro. Greva este valabilă...

De azi intră în vigoare Sistemul de Garanție – Returnare. Ce presupune

Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) devine funcţional în România, începând de astăzi, ocazie cu care ţara noastră va deţine al doilea cel mai mare sistem...

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...
Ultima oră
Pe aceeași temă