26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportDemisia ceruta de Tariceanu, pasata lejer de Orban

Demisia ceruta de Tariceanu, pasata lejer de Orban

» Premierul Tariceanu este decis sa duca pana la capat sanctionarea liderilor filialelor PNL care au obtinut rezultate sub media pe tara.

» Cei vizati, inclusiv Ludovic Orban, refuza sa-si prezinte demisia.

» Prima victima a razboiului Tariceanu-Orban risca sa fie prefectul Catalin Deaconescu.

Sedinta de luni seara a biroului Politic Central al PNL a fost una tensionata in conditiile in care presedintele partidului, premierul Tariceanu, a anuntat, la pachet, ca vrea "capetele" liderilor filialelor cu rezultate slabe in alegeri, sub 15%, si ca va candida pentru un nou mandat la sefia PNL. Principalul vizat, Ludovic Orban, a ripostat, aratand ca nu are de ce sa-si dea demisia si atragandu-i atentia premierului ca declanseaza un conflict in partid, in loc "sa se suie cu bocancii" pe PD-L.
Sanctionarea organizatiilor care au obtinut in alegeri sub 15% a fost pusa in discutie chiar de Tariceanu, si nu de Bogdan Olteanu, coordonator al campaniei electorale si insarcinat sa analizeze rezultatele obtinute, desi acesta promisese, la randul sau, o analiza dura. "Consider aceste organizatii cu mandatul depus", a aratat premierul, precizand ca printre filialele vizate se numara si PNL Bucuresti. "Bai, eu sunt Ludovic Orban, nu sunt presedintele de la Harghita sau Covasna. Nimeni in media si perceptia publica nu considera rezultatul obtinut de PNL in Bucuresti un esec sau o infrangere", a fost replica lui Orban, potrivit unor surse liberale. Discutia a continuat la fel de aprinsa, Tariceanu spunand ca filiala Bucuresti "merge prost nu de un an, nu de patru, ci de mai multa vreme", si ca nu-i poate face "un favor" lui Orban. "Nu poti sa rupi norii, oricat de bun ai fi fost", a replicat Orban, atragandu-i atentia lui Tariceanu ca declanseaza un conflict in PNL in loc "sa se suie cu bocancii pe PD-L" si sa se pregateasca de alegerile parlamentare.

 

Liderul PNL Bucuresti a precizat ca nu se considera vinovat de rezultatele inregistrate, filialele de sector purtand aceasta responsabilitate, mai ales cele ale sectoarelor 2, 3, 4 si 5. Orban a mai aratat ca raspunderea o poarta si intreaga echipa de campanie, in conditiile in care s-a respectat strategia partidului si s-a lucrat cu firma lui Dan Andronic. "In mai multe situatii de-a lungul timpului mi s-a solicitat demisia. Raspunsul meu a fost ca nu cunosc deocamdata aceasta institutie", a subliniat ministrul Transporturilor.
Cu promptitudine, "in spatele" lui Orban s-au pozitionat vicepresedintii Norica Nicolai si Crin Antonescu, fiind invocate si prevederi statutare potrivit carora presedintele PNL Bucuresti este doar coordonatorul sectoarelor si ca sefii acestor filiale ar trebui sa-si depuna mandatul. Refuzul de a demisiona a razbatut ieri si de la celelalte organizatii vizate de Tariceanu. Presedintele PNL Sibiu, Eugen Mitea, a precizat ca nu i s-a cerut demisia de la Bucuresti, dar ca nu va recurge la o asemenea masura. De la Neamt, senatorul serban Stratila a aratat si el ca nu ia in calcul demisia, deoarece detine functia de presedinte in regim de interimat, iar filiala a trecut prin momente dificile, mai ales dupa plecarea la PD-L a fostului presedinte si a 25 de organizatii locale. Un refuz a venit si de la Tulcea, unde presedintele filialei, Octavian Marius Popa, a pus rezultatele slabe pe seama "neimplicarii unor membri ai biroului judetean in campania electorala". Conducerea PNL Suceava a refuzat sa comenteze afirmatiile premierului. Pana la Delegatia Permanenta in care se va decide soarta celor sapte organizatii, prima "victima" este prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu. El va fi demis astazi si inlocuit cu Ion Tincu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă