Dele Alli, acuzat de rasism. Ce a făcut elevul lui Jose Mourinho

Internaţionalul englez Dele Alli, mijlocaşul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, a fost acuzat de rasism după ce a postat o înregistrare video pe contul său de Snapchat în care a ironizat epidemia de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

10.02.2020 - 15:26

Alli se afla pe aeroportul Heathrow din Londra, pregătindu-se să zboare către Dubai, în momentul în care a făcut înregistrarea video. Fotbalistul a apărut cu o mască neagră pe faţă în filmuleţul respectiv, însoţit de mesajul: "Corona ce? Vă rog, ascultaţi asta cu volumul ridicat". El a focalizat apoi imaginea pe un bărbat asiatic, înainte de a deplasa camera către o sticlă de lichid antiseptic pentru mâini, imaginile fiind însoţite de textul: "Acest virus trebuie să fie mai rapid decât asta pentru a mă prinde".

Filmuleţul a generat numeroase reacţii negative pe reţelele de socializare, în urma cărora jucătorul lui Tottenham şi-a prezentat "cele mai sincere scuze", într-o postare pe platforma chineză Weibo. "Nu am intenţionat niciun moment să ofensez pe cineva şi nu aş vrea să rămâneţi cu această impresie despre mine", a explicat fotbalistul.

Epidemia de coronavirus a generat până în prezent aproximativ 900 de decese în China, peste 40.000 de persoane fiind infectate.

Comentarii