8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportDedu vede România în primele șase la Mondial

Dedu vede România în primele șase la Mondial

Având în vedere contextul actual în care se află naționala de handbal feminin, acesta a menţionat că s-ar mulţumi şi cu o clasare în primele 7-8 echipe, lucru care ar asigura României participarea la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Pot să garantez că vom face tot ce ţine de noi ca naţionala să se claseze acolo. Noi ne batem să ajungem la turneele de calificare. Obiectivul la Campionatul Mondial este ocuparea unuia dintre locurile 1-6. Dar dacă ajungem la turneele de calificare este foarte bine”, a spus fostul star al Barcelonei.

Acesta a ținut să pună capăt controverselor privind neconvocarea jucătoarelor Laura Chiper Moisă şi Sorina Tîrcă în lotul primei reprezentative pentru Mondial. Alexandru Dedu a subliniat că forul pe care îl conduce girează sută la sută selecţia făcută de antrenorul Tomas Ryde: „Selecţia la naţională nu este subiect de dezbatere publică. Sunt decizii luate de oameni îndreptăţiţi să facă acest lucru. Iar federaţia va gira sută la sută lotul care va fi deplasat”.

Accidentată în decembrie anul trecut, Cristina Neagu a revenit pe teren într-un meci oficial în deplasarea pe care CSM Bucureşti a câştigat-o în faţa formaţiei poloneze MKS Perla Lublin. Aceasta va merge în Japonia, dar va fi folosită de antrenorul Tomas Ryde doar atunci când va fi nevoie. Dedu a precizat că e posibil ca în următoarea perioadă Neagu să nu se ridice la nivelul aşteptat de toată lumea: „Poţi să fii cel mai mare jucător de pe planetă, dar după o accidentare îţi trebuie timp să revii. Este foarte posibil ca în următoarea perioadă Cristina Neagu să nu mai fie cea cu care ne-am obişnuit. Sunt convins că ea face absolut orice ca să se autodepăşească şi să revină mai repede la forma care a consacrat-o”.

România a fost repartizată în Grupa C a Mondialului din Japonia, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă