13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDeclarația selecționerului Braziliei despre Neymar: "Nu e de neînlocuit"

Declarația selecționerului Braziliei despre Neymar: “Nu e de neînlocuit”

“La fiecare meci îmi pun aceeaşi întrebare: cum să obţin ceea ce este mai bun din el, că construiesc şi să echilibrez echipa în jurul său. Poziţia în care mi se pare că Neymar este cel mai performant, atât la club, cât şi la echipa naţională, este cea pe care juca la Barcelona, în banda stângă, de unde venea apoi să finalizeze în centru”, a spus Tite, care consideră că actualul atacant al lui PSG şi-a pus cel mai bine în evidenţă calităţile tehnice şi fizice în perioada în care a evoluat pe Camp Nou.

“Nivelul de joc pe care l-a atins atunci a fost excepţional şi numai Messi şi Cristiano Ronaldo erau deasupra sa. Nu i-am văzut niciodată pe Hazard, Griezmann sau Pogba jucând la acel nivel”, a mai spus tehnicianul brazilian.

Tite s-a referit şi la succesul înregistrat de Selecao anul trecut, în Copa America, competiţie desfăşurată chiar în Brazilia. “A fost o miză majoră să câştigăm Copa America chiar la noi acasă, în special pentru jucătorii care au trăit îndeaproape afrontul din 2014: Dani Alves, Fernandinho, Thiago Silva… Acel titlu a fost cu atât mai important, în condiţiile în care l-am pierdut pe Neymar, din cauza unei accidentări, cu doar câteva zile înaintea startului turneului. Presiunea şi aşteptarea suporterilor au fost considerabile, iar victoria era singura opţiune pe care o aveam”, a explicat selecţionerul Braziliei.

Naţionala braziliană a cucerit pentru a cincea oară în istoria sa Copa America, după ce a învins cu 3-1 reprezentativa Peru, în finala disputată pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, pe 7 iulie 2019.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă