Declarația selecționerului Braziliei despre Neymar: "Nu e de neînlocuit"

Neymar este un jucător "esenţial" pentru echipa naţională de fotbal a Braziliei, dar nu unul de "neînlocuit", a declarat selecţionerul Tite într-un interviu acordat revistei France Fotball.

Share

Rl online 0 comentarii

31.03.2020 - 15:26

"La fiecare meci îmi pun aceeaşi întrebare: cum să obţin ceea ce este mai bun din el, că construiesc şi să echilibrez echipa în jurul său. Poziţia în care mi se pare că Neymar este cel mai performant, atât la club, cât şi la echipa naţională, este cea pe care juca la Barcelona, în banda stângă, de unde venea apoi să finalizeze în centru'', a spus Tite, care consideră că actualul atacant al lui PSG şi-a pus cel mai bine în evidenţă calităţile tehnice şi fizice în perioada în care a evoluat pe Camp Nou.

"Nivelul de joc pe care l-a atins atunci a fost excepţional şi numai Messi şi Cristiano Ronaldo erau deasupra sa. Nu i-am văzut niciodată pe Hazard, Griezmann sau Pogba jucând la acel nivel", a mai spus tehnicianul brazilian.

Tite s-a referit şi la succesul înregistrat de Selecao anul trecut, în Copa America, competiţie desfăşurată chiar în Brazilia. "A fost o miză majoră să câştigăm Copa America chiar la noi acasă, în special pentru jucătorii care au trăit îndeaproape afrontul din 2014: Dani Alves, Fernandinho, Thiago Silva... Acel titlu a fost cu atât mai important, în condiţiile în care l-am pierdut pe Neymar, din cauza unei accidentări, cu doar câteva zile înaintea startului turneului. Presiunea şi aşteptarea suporterilor au fost considerabile, iar victoria era singura opţiune pe care o aveam", a explicat selecţionerul Braziliei.

Naţionala braziliană a cucerit pentru a cincea oară în istoria sa Copa America, după ce a învins cu 3-1 reprezentativa Peru, în finala disputată pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, pe 7 iulie 2019.

Comentarii