Decizie FRF: Play-off și puncte înjumătățite în Liga a 2-a

După ce zilele trecute a trasat soarta celui de-al treilea eșalon fotbalistic, Federația Română de Fotbal (FRF) a clarificat și situația din Liga a 2-a.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

14.05.2020 - 21:47

În urma consultării cu reprezentanții celor 18 cluburi din liga secundă, FRF a hotărât să schimbe regulamentul competiției în plin sezon, urmând ca echipele promovate în Liga 1 să fie decise în urma unui play-off.

Formațiile care se vor lupta pentru promovarea în Liga 1 sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București. Acestora li se vor înjumătăți punctele și vor disputa un play-off, cu meciuri într-o singură manșă, care vor avea loc pe terenurile primelor trei clasate.

Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, iar nimeni nu va retrograda, urmând ca următorul sezon de Liga a 2-a să reunească la start nu mai puțin de 23 de cluburi.

Lider detașat înainte de oprirea campionatului, cu un avans de 11 puncte față de locul al doilea, UTA Arad este cea mai dezavantajată echipă de măsura înjumătățirii punctelor. Laszlo Balint, antrenorul arădenilor, a reacționat vehement. „E clar că e o decizie care ne dezavantajează. E păcat că se ia munca atâtor luni. Noi nu avem acum ce face, trebuie să ne supunem. Am vorbit și cu băieții, sunt montați, mai ales după ce li s-a întâmplat”, a declarat Balint.

De cealaltă parte, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat cum a ajuns la această soluție. „Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a trei videoconferințe de la Liga a 2-a s-au prezentat trei scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul unu”, a spus șeful de la Casa Fotbalului.

Meciurile din play-off ar urma să înceapă pe 4 iulie, iar până pe 1 august campionatul ar trebui tranșat.

Comentarii