20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDebut de gală pentru Radu Drăgușin la Juventus

Debut de gală pentru Radu Drăgușin la Juventus

Juventus Torino s-a impus la scor de neprezentare în fața trupei lui Mircea Lucescu și merge mai departe în fazele eliminatorii ale Champions League, iar pentru tânărul internațional român Radu Drăgușin această partidă va rămâne un reper al carierei.

Fundașul de 18 ani a devenit doar al doilea fotbalist român care joacă pentru Juventus, după Adrian Mutu, care a făcut parte din lotul „Bătrânei Doamne” între 2004 și 2006. Drăgușin, cotat de site-ul Transfermarkt la doar 25.000 de euro, a intrat pe teren în minutul 69, când Andrea Pirlo a decis să-l schimbe pe stoperul turc Merih Demiral.

Transferat de torinezi în vara anului 2018 de la Sport Regal București în schimbul sumei de 250.000 euro, Drăgușin a început să se antreneze cu prima echipă bianconera în acest sezon.

La finalul stagiunii 2018 – 2019, fundașul care se remarcă datorită fizicului impresionant a fost premiat drept unul dintre jucătorii de top ai Centrului de Juniori de la Juve. „Chiar şi prin comportamentul faţă de ceilalţi colegi, atât în timpul orelor de italiana, cât şi la alte cursuri, dă dovadă de educaţie şi colegialitate, fiind un adevărat exemplu”, au fost cuvintele de laudă folosite de italieni la acea vreme.

Până să prindă prima echipă a lui Juventus, Radu Drăgușin a evoluat pe rând la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

„Radu Dăgușin va fi viitorul star al echipei naționale. E un băiat de caracter. Avem o relație specială, nu bazată pe partea financiară. Înainte să plece la Juventus Torino, am avut ofertă din altă parte de două ori mai mare”, a spus Florin Manea, impresarul acestuia.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă