21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportDe ce crede Boc că Guvernul îşi bate joc de români

De ce crede Boc că Guvernul îşi bate joc de români

Primarul Emil Boc acuză Guvernul USL că „îşi bate joc de români” pentru că nu a elaborat normele privind aprobarea formularelor pentru ajutoarele de încălzire, deşi ar fi trebuit să facă acest lucru până la 15 septembrie, conform unei OUG, transmite Mediafax.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în momentul de faţă formularele ar fi trebuit să se afle la furnizorii de utilităţi pentru a fi distribuite beneficiarilor, vina pentru această situaţie aparţinând ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

„Guvernul USL îşi bate joc de români pentru că nu a emis la timp actele normative care să permită distribuţia ajutoarelor de încălzire. Guvernul USL şi-a asumat, prin OUG nr. 27/ 2013, termenul de 15 septembrie pentru emiterea hotărârilor de Guvern de aprobare a formularelor pentru ajutoarele de încălzire. Aceste formulare ar fi trebuit deja să se afle la furnizori de utilităţi pentru a fi distribuite beneficiarilor, dar nici măcar nu au fost elaborate. Ministrul Mariana Câmpeanu, când era în opoziţie, plângea pe umărul sărmanilor, îşi bate acum joc de ei. Era o atribuţie de serviciu pentru ministrul Muncii să ducă în Guvern normele pentru aprobarea formularelor pentru ajutoarele de încălzire”, a spus Boc.

Citeşte şi Elena Udrea: La un moment dat o să candidez la preşedinţie. Emil Boc are şanse mari dacă intră în competiţie

El consideră că în această situaţie administraţiile locale vor fi scoase „ţap ispăşitor” pentru greutăţile legate de completarea acestor formulare.

„Vor fi cozi şi aglomeraţie la administraţiile locale, care vor fi scoase drept ţap ispăşitor pentru greutăţile legate de completarea acestor formulare. Sunt formulare de 10 – 14 pagini, unde trebuie să fie declarate bijuterii, maşini, bani, pământ, apoi trebuie depuse la oficiile de specialitate pentru a se primi ajutoare pentru gaz, lemne, energie termică sau cărbune. Astăzi, formularele nu sunt aprobate, frigul nu aşteaptă până când doamna ministru elaborează normele”, a spus Boc.

În ceea ce priveşte municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că primăria va menţine acelaşi preţ al gicaloriei pentru perioada de iarnă, de 165 de lei, urmând să subvenţioneze cu 183 de lei pentru acoperirea costului real al gigacaloriei, care este de 348 de lei.

„Anul trecut am acordat peste 10 milioane de euro pentru subvenţionarea energiei termice. Este o sumă plătită din banii clujenilor pentru ca factura de încălzire pentru cele peste 33.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termificare să fie cât mai mică”, a adăugat Boc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă