11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

De ce copiii aleg sălile de fitness și nu mai merg în bazele sportive

Numărul copiilor care preferă să urmeze cursuri de zumba sau de aerobic este în creștere, iar principalul motiv este faptul că sălile de fitness se află în proximitatea celor care doresc să facă mişcare. Astfel, bazele sportive numără în fiecare an mai puţini copii înscrişi.

„De asta aleg să meargă mai mult către acele săli de fitness, cu toate că acolo se face sport de întreţinere, focusul nu este de a face selecţia pe mai departe pentru sporturile de performanţă. Este bine sau este rău? Eu cred că este bine pentru că face mişcare copilul“, transmite Gabi Szabo, fostă campioană şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, care în prezent ocupă funcția de director general al clubului de handbal CSM Bucureşti.

În urma declinului din sport, din ultimii 20 de ani, România a pierdut nu doar copiii care ar fi putut pune ţara noastră pe marile podiumuri ale campionatelor sportive, dar şi medalii la unele dintre cele mai importante evenimente sportive internaţionale. La Jocurile Olimpice din 2000, România a obţinut 26 de medalii, dintre care 11 de aur, pe când la ultimele două ediţii ( Rio – 2016, Tokyo – 2020), ţara noastră a obţinut doar câte patru medalii.

Ultima oră
Pe aceeași temă